Nieuwsbrief gemeente 2018 - 24

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief gemeente 2018 - 24

Nieuwsbrief gemeente 2018 - 24

Openingstijden gemeentehuis, streekarchief en milieustraten rondom feestdagen

Rondom de feestdagen gelden afwijkende openingstijden voor het gemeentehuis, het streekarchief en de milieustraten.

Lees meer

Milieustraat Middelharnis eerder dicht op woensdag 2 januari

In verband met het overlijden van een medewerker, sluit de milieustraat Middelharnis op woensdag 2 januari 2019 om 11.45 uur.

De milieustraat in Goedereede is op 2 januari geopend van 14.00 tot 16.30 uur.

Lees meer

Trendy sjaal en muts te koop in de webshop van ‘Goeree-Overflakkee, mijn eiland!’

De webshop met producten van Goeree-Overflakkee, mijn eiland is uitgebreid. Waar al eerder de hamamdoek, de teenslippers en de vlag werden toegevoegd zijn er nu winterse producten aan toegevoegd, namelijk een sjaal en muts.

Lees meer

Oud & Nieuw-special

In deze Oud en Nieuw-special vindt u berichten met mededelingen rondom de feestdagen, praktische informatie en belangrijke telefoonnummers die u kunt bellen bij gevaarlijke situaties.

Lees meer

Uitgebreide projectsubsidie Maatschappelijke initiatieven ondersteunt opbloei van lokale initiatieven

Het was voor verenigingen, stichtingen en dorpsraden al langer mogelijk om gemeentelijke projectsubsidie aan te vragen voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en/of preventieve volksgezondheid. Deze regeling is nu uitgebreid, waardoor ook projectsubsidie kan worden aangevraagd op het gebied van Toerisme & Recreatie en Preventie & Vroegsignalering.

Lees meer

Collegeleden op bezoek bij Bosman Schadeherstel

Het college van B & W bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de directie en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdagmiddag 18 december 2018 bracht het college een bedrijfsbezoek aan Bosman Schadeherstel in Middelharnis.

Lees meer

Nico Vos neemt afscheid als marktcommissaris weekmarkt Ouddorp

Op dinsdag 18 december 2018 nam Nico Vos afscheid als marktcommissaris van de weekmarkt in Ouddorp. Hij maakte ruim tien jaar deel uit van de marktcommissie en vond het tijd om het stokje over te dragen.

Lees meer

De kanshebbers voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn bekend!

Inwoners dragen vrijwilligers en -organisaties voor

De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Begin 2019 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

Lees meer

Gast van de raad

Kom eens kijken bij een vergadering van de gemeenteraad….

De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van de gemeente graag uit als ‘Gast van de raad’.

Lees meer

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op dinsdagavond 8 januari 2019 vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Goeree-Overflakkee plaats in De Staver in Sommelsdijk. Inwoners, ondernemers en belangstellenden kunnen het college, de directie en de raadsleden op informele wijze ontmoeten en nieuwjaarswensen uitwisselen.

De bijeenkomst vindt plaats in Het Prieel van recreatiecentrum De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk.

Lees meer

Naturalisatie drie inwoners Goeree-Overflakkee

Elk jaar is het op 15 december Nationale Naturalisatiedag. Omdat deze datum dit jaar op een zaterdag viel, vond de ceremoniële bijeenkomst dit keer op maandag 17 december 2018 plaats. Drie inwoners uit de gemeente Goeree-Overflakkee kregen op deze dag de Nederlandse nationaliteit nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Lees meer