Nieuwsbrief gemeente 2018 - 23

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwsbrief  |  Nieuwsbrief gemeente  |  Nieuwsbrief gemeente 2018 - 23

Nieuwsbrief gemeente 2018 - 23

Wijzigingen ophaaldag bruine gft-container rondom kerst

In Middelharnis en Sommelsdijk (noord) wordt de bruine gft-container vanwege eerste kerstdag op zaterdag 22 december 2018 geleegd. In Dirksland, Herkingen en Melissant wordt de bruine gft-container vanwege tweede kerstdag op donderdag 27 december 2018 geleegd.

Lees meer

Openingstijden gemeentehuis, streekarchief en milieustraten rondom feestdagen

Rondom de feestdagen gelden afwijkende openingstijden voor het gemeentehuis, het streekarchief en de milieustraten.

Lees meer

Verslag openbare raadsvergadering 13 december 2018

De laatste raadsvergadering van het jaar begon met het afscheid van wethouder Van der Vlugt. Daarna werd mevrouw Both-Verhoeven (CDA) benoemd als nieuwe wethouder. De vrijgevallen raadszetel werd ingenomen door mevrouw Keijzer-Westhoeve (CDA). Na hervatting van de vergadering maakte de heer Van der Weide gebruik van het spreekrecht over het onderwerp onrecht. Daarna werden er mondelinge vragen gesteld door de heer Van der Meer (Eiland van Vrijheid) over het Fort Prins Frederik.

Lees meer

Tea Both wethouder gemeente Goeree-Overflakkee

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 13 december 2018 benoemde de gemeenteraad unaniem Tea Both-Verhoeven (CDA) als wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij volgt daarmee Arend-Jan van der Vlugt op, die in oktober van dit jaar zijn vertrek aankondigde.

Lees meer

Verkeersveilige en duurzame N59 stap dichterbij

Ideeën gevraagd voor oplossing fileprobleem Hellegatsplein

Rijkswaterstaat, de provincies Zuid-Holland en Zeeland en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland hebben de eerste concrete maatregelen uitgewerkt om de verkeersveiligheid en de doorstroming op de N59 te verbeteren en de weg duurzamer te maken.

Lees meer

SCHOOL op SEEF-labels uitgereikt op Goeree-Overflakkee

Twee scholen op Goeree-Overflakkee ontvingen onlangs het SCHOOL op SEEF Verkeersveiligheidslabel uit handen van wethouder Peter Feller. Zowel De Eben-Haëzerschool uit Goedereede-Havenhoofd als CBS Het Kompas uit Stelledam ontvingen het label voor de tweede keer.

Lees meer

Groene Vlag voor basisschool Albert Schweitzer uit Stad aan ‘t Haringvliet

Woensdag 5 december 2018 was de Sinterklaasviering op christelijke basisschool Albert Schweitzer uit Stad aan ’t Haringvliet wel heel bijzonder.

Lees meer

Hou ’t Schoon 5minuten-show op Goeree-Overflakkee

Om bewust te worden van zwerfafval , afvalscheiding, duurzaamheid en het milieu neemt de gemeente Goeree-Overflakkee deel aan het tv-programma Hou ’t Schoon 5minuten-show van RTL en BazarMedia.

Lees meer

Bouwteam voor aanpak kademuur havenkom Middelharnis

Op dinsdag 4 december 2018 ondertekenden wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee en Fransie van de Tonnekreek van Ooms Construction BV (Strukton Civiel West per 1 januari 2019) een bouwteamovereenkomst voor het project ‘Aanpak kademuur havenkom Middelharnis’.

Lees meer

Waterschap verhoogt belasting met 3,69%

Op 29 november heeft het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta, de Verenigde Vergadering, ingestemd met de begroting 2019. Ook werd het tarief van de waterschapsbelasting in 2019 vastgesteld.

Lees meer