Nieuwe website

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Nieuwe website

Nieuwe website

Dit item is verlopen op 31-10-2017.

Zoals u ziet heeft het Streekarchief een nieuwe website die aansluit bij de huisstijl van de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.

Groot voordeel van deze vernieuwing is dat de nieuwe website geschikt is voor mobiel gebruik. U kan alle informatie die u van ons gewend was terugvinden via het menu, bekijk bijvoorbeeld eens de korte artikelen over de lokale historie of verdiep u in de historische canon van het eiland.

Delen van deze website zijn nog in ontwikkeling. U vindt de vertrouwde fotocollectie terug bij Foto's. Wij hopen u binnenkort ook een selectie uit onze uitgebreide kaartencollectie via de website te kunnen laten zien. Daarnaast werken we aan een nieuwe opzet van de archiefgids.

We hopen dat de nieuwe website u bevalt. Laat ons vooral uw reactie weten via het feedback-menu rechts.

Het archief beheert de archieven van de voormalige gemeenten en haar voorgangers, de waterschaps- en polderarchieven, overgebrachte Rijksarchieven en tal van particuliere archieven.

Op deze website vindt u een digitale toegang tot het verleden van ons eiland en krijgt u een idee van wat wij in huis hebben. Hopelijk inspireert de website u en komt u ook eens bij ons langs. Een bezoekje aan onze studiezaal is gratis en voor iedereen toegankelijk. Met onze kilometers aan informatie kunt u op veel van uw vragen, over bijvoorbeeld uw stamboom of huis, zeker een antwoord vinden. Bij ons komt het verleden weer tot leven!