Archiefmateriaal gezocht

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws  |  Archiefmateriaal gezocht

Archiefmateriaal gezocht

Dit item is verlopen op 11-03-2019.
illustratie

Het Streekarchief Goeree-Overflakkee is op zoek naar materiaal met betrekking tot de geschiedenis van het eiland. Te denken valt bijvoorbeeld aan oude foto’s en documenten of de administratie van een vereniging.

Ook documenten waar u in eerste instantie misschien niet aan dacht kunnen interessant zijn: brieven geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog kunnen bijvoorbeeld een interessant tijdsbeeld geven.

Voor het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee zijn we daarnaast ook op zoek naar familiedocumenten, zoals geboorte- trouw- en rouwkaarten en gebedsprentjes. Deze documenten helpen namelijk bij het overbruggen van de periode van openbaarheidsbeperking van de Burgerlijke Stand.

Mocht u tijdens het opruimen van de zolder interessant materiaal tegenkomen dan houdt het Streekarchief zich altijd aanbevolen. Wanneer u twijfelt of het gevondene wel van waarde is voor het archief kunt u daarom altijd contact met ons opnemen. Als het Streekarchief uw materiaal opneemt in de archiefcollectie weet u zeker dat het goed beheerd wordt en bewaard blijft voor toekomstige generaties.