Nieuws

Streekarchief
Streekarchief  |  Nieuws

Nieuws

 • Historische markt Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee

  Op zaterdag 28 oktober 2017 viert het Genealogisch Centrum Goeree-Overflakkee zijn 25-jarig jubileum met een cultuurhistorische markt in het gebouw van de CSG Prins Maurits in Middelharnis. Het Streekarchief Goeree-Overflakkee is met een kraam aanwezig op deze markt net als onder andere het Streekmuseum, historische vereniging ‘De Motte’, het RTM-museum, Eeuwkant, Torenmuseum Goeree en de Menheerse Werf. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman zal de cultuurhistorische markt om 10.15 uur officieel openen.

  Lees verder
 • Avond van de Geschiedenis 2017

  Annegreet van Bergen

  Ook dit jaar is oktober weer de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema “Geluk”. In samenwerking met Historische Vereniging ‘De Motte’, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert het Streekarchief op 25 oktober de Avond van de Geschiedenis met Annegreet van Bergen

  Lees verder
 • Nieuwe website

  Zoals u ziet heeft het Streekarchief een nieuwe website die aansluit bij de huisstijl van de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.

  Lees verder
 • Archiefmateriaal gezocht

  Het Streekarchief Goeree-Overflakkee is op zoek naar materiaal met betrekking tot de geschiedenis van het eiland. Te denken valt bijvoorbeeld aan oude foto’s en documenten of de administratie van een vereniging.

  Lees verder