Beeldbank

Streekarchief
Streekarchief  |  Beeldbank

Beeldbank

Uw zoekacties: Stukken betreffende de meekrapteelt
5133 Stukken betreffende de meekrapteelt

U zoekt nu binnen een specifieke toegang, zoekresultaten zullen zich daarom binnen deze toegang bevinden.
 

Zoeken en bladeren

  • Bladeren. U kunt door de inventaris bladeren door hieronder op 'Inventaris' te klikken. U krijgt dan de volledige inventaris in een boomstructuur te zien. Eventuele rubrieken kunt u openen door op het plusje voor de titel te klikken. Kijkt u verder ook zeker even in de inleiding. Deze bevat over het algemeen meer informatie over het archief en de archiefvormer, daarnaast staan in de inleiding soms aanwijzingen voor u als gebruiker. Sommige gemeentelijke archieven zijn gevormd als code-archief volgens de VNG-code. In dat geval bevat de inleiding meer informatie over hoe dit systeem werkt.
  • Eenvoudig zoeken. Bent u op zoek naar een specifiek resultaat, dan kunt u beginnen met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken. Door op de knop met de twee pijltjes naast het zoekvenster te klikken kunt u uitgebreid zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek inventarisnummer dan kunt u daar in dit veld op zoeken. Verder is het mogelijk om uw zoekresultaten te beperken tot een bepaalde periode.
  • Booleaanse operatoren. Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert. OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld: - Den Haag OR ’s-Gravenhage - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie. Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Verenigingtot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

 

Zoekresultaten
Als u gezocht hebt op een zoekterm worden de gevonden archiefstukken getoond onder 'Gevonden archiefstukken'. Als u één van de resultaten in deze lijst aanklikt wordt er meer informatie over dit archiefstuk getoond, zoals de datering van het stuk en eventuele informatie in het veld 'Notabene'. Verder ziet u ook waar het archiefstuk zich in de structuur van de archieftoegang bevindt.
 

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inventaris
17 Twee brieven van Jacobus Tromer, baljuw van Rhoon, gericht aan Pieter Grinwis te Ouddorp betreffende de bouw van een nieuwe meestoof te Rhoon i
5133 Stukken betreffende de meekrapteelt
Inventaris
17
Twee brieven van Jacobus Tromer, baljuw van Rhoon, gericht aan Pieter Grinwis te Ouddorp betreffende de bouw van een nieuwe meestoof te Rhoon
Datering:
1770
Omvang:
2 stukken
NB:
In zijn eerste brief verzoekt Tromer Grinwis om het bestek, bouwtekeningen en andere documenten betreffende de Oostdijkse of Ouddorpse meestoof naar hem te sturen, zodat hij deze als voorbeeld kan gebruiken. Met de tweede brief stuurt hij deze documenten, die hij gekopieerd heeft, weer terug naar Grinwis.
Pieter Grinwis wordt in de brieven niet expliciet als geadresseerde genoemd, maar in de brief van 5 januari 1770 schrijft Tromer dat de geadresseerde 'de bailluwagie' aangeboden heeft gekregen van de heer van Wassenaar. In 1770 werd Pieter Grinwis door de heer van Wassenaar benoemd tot baljuw van Ouddorp, zie het archief van de gemeente Goedereede tot 1965, inv.nr. 174.

Ga
Kenmerken
Soort toegang:
Plaatsingslijst
Status Inventarisatie:
Definitieve inventaris ontsloten
Inventarisatiedatum:
2019
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS