Archieven

Streekarchief
Streekarchief  |  Archieven

Archieven

Uw zoekacties: Stukken betreffende de viering van '700 jaar Grijsoord', 1983-1984
x5140 Stukken betreffende de viering van '700 jaar Grijsoord', 1983-1984

U zoekt nu binnen een specifieke toegang, zoekresultaten zullen zich daarom binnen deze toegang bevinden.
 

Zoeken en bladeren

  • Bladeren. U kunt door de inventaris bladeren door hieronder op 'Inventaris' te klikken. U krijgt dan de volledige inventaris in een boomstructuur te zien. Eventuele rubrieken kunt u openen door op het plusje voor de titel te klikken. Kijkt u verder ook zeker even in de inleiding. Deze bevat over het algemeen meer informatie over het archief en de archiefvormer, daarnaast staan in de inleiding soms aanwijzingen voor u als gebruiker. Sommige gemeentelijke archieven zijn gevormd als code-archief volgens de VNG-code. In dat geval bevat de inleiding meer informatie over hoe dit systeem werkt.
  • Eenvoudig zoeken. Bent u op zoek naar een specifiek resultaat, dan kunt u beginnen met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken. Door op de knop met de twee pijltjes naast het zoekvenster te klikken kunt u uitgebreid zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek inventarisnummer dan kunt u daar in dit veld op zoeken. Verder is het mogelijk om uw zoekresultaten te beperken tot een bepaalde periode.
  • Booleaanse operatoren. Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert. OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld: - Den Haag OR ’s-Gravenhage - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie. Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Verenigingtot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

 

Zoekresultaten
Als u gezocht hebt op een zoekterm worden de gevonden archiefstukken getoond onder 'Gevonden archiefstukken'. Als u één van de resultaten in deze lijst aanklikt wordt er meer informatie over dit archiefstuk getoond, zoals de datering van het stuk en eventuele informatie in het veld 'Notabene'. Verder ziet u ook waar het archiefstuk zich in de structuur van de archieftoegang bevindt.
 

5140 Stukken betreffende de viering van '700 jaar Grijsoord', 1983-1984
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
1. Over de viering van '700 jaar Grijsoord'
5140 Stukken betreffende de viering van '700 jaar Grijsoord', 1983-1984
Inleiding
1. Over de viering van '700 jaar Grijsoord'
In 1284 werd door Floris V 'Grijsoerd' verkocht aan Aelbrecht van Voorne. Deze handeling wordt beschouwd als de stichting van Grijsoord, 'Grijsoerd' zou later het Oudeland van Oude-Tonge worden. In de jaren '80 van de twintigste eeuw werden door het gemeentebestuur van de gemeente Oostflakkee en een initiatiefcomité van inwoners uit Oude-Tonge, plannen ontwikkeld voor de viering van het 700-jarig bestaan. *  Het comité "700 jaar Grijsoord" werd later omgezet in de stichting "700 jaar Grijsoord". *  In samenwerking met verenigingen en de bevolking van Oude-Tonge organiseerde de stichting van 22 juni tot 7 juli 1984 allerlei activiteiten. *  In aanloop naar de viering werd door de stichting bovendien 7 keer de 'Grijsoerde Cronycke' uitgegeven en huis-aan-huis verspreid in Oude-Tonge en omgeving.
2. Over de collectie
Kenmerken
Soort toegang:
Inventaris
Status Inventarisatie:
Definitieve inventaris ontsloten
Inventarisatiedatum:
2020
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS