Archieven

Streekarchief
Streekarchief  |  Archieven

Archieven

Uw zoekacties: Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap...
x2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014

U zoekt nu binnen een specifieke toegang, zoekresultaten zullen zich daarom binnen deze toegang bevinden.
 

Zoeken en bladeren

  • Bladeren. U kunt door de inventaris bladeren door hieronder op 'Inventaris' te klikken. U krijgt dan de volledige inventaris in een boomstructuur te zien. Eventuele rubrieken kunt u openen door op het plusje voor de titel te klikken. Kijkt u verder ook zeker even in de inleiding. Deze bevat over het algemeen meer informatie over het archief en de archiefvormer, daarnaast staan in de inleiding soms aanwijzingen voor u als gebruiker. Sommige gemeentelijke archieven zijn gevormd als code-archief volgens de VNG-code. In dat geval bevat de inleiding meer informatie over hoe dit systeem werkt.
  • Eenvoudig zoeken. Bent u op zoek naar een specifiek resultaat, dan kunt u beginnen met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken. Door op de knop met de twee pijltjes naast het zoekvenster te klikken kunt u uitgebreid zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek inventarisnummer dan kunt u daar in dit veld op zoeken. Verder is het mogelijk om uw zoekresultaten te beperken tot een bepaalde periode.
  • Booleaanse operatoren. Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert. OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld: - Den Haag OR ’s-Gravenhage - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie. Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Verenigingtot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

 

Zoekresultaten
Als u gezocht hebt op een zoekterm worden de gevonden archiefstukken getoond onder 'Gevonden archiefstukken'. Als u één van de resultaten in deze lijst aanklikt wordt er meer informatie over dit archiefstuk getoond, zoals de datering van het stuk en eventuele informatie in het veld 'Notabene'. Verder ziet u ook waar het archiefstuk zich in de structuur van de archieftoegang bevindt.
 

2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
Geschiedenis van de organisatie
Geschiedenis van het archief
Omvang en staat van het archief, verantwoording van de bewerking
2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014
Inleiding
Omvang en staat van het archief, verantwoording van de bewerking
De opheffing van GZH vormde voor de besturen van alle Zuid-Hollandse recreatieschappen aanleiding om de archiefwettelijke zorg en beheer goed te regelen. Voor alle nog bestaande recreatieschappen werden archiefverordeningen vastgesteld, archivarissen benoemd en archiefbewaarplaatsen aangewezen. Aangezien GZH een provinciale dienst was en verantwoordelijk voor het archiefbeheer diende de Provincie Zuid-Holland de archieven van de recreatieschappen en de diverse voorgangers in goede en geordende staat te brengen en aan de archivarissen van de schappen over te dragen.
Daartoe heeft de Provincie Zuid-Holland in 2018 aan DOCFactory opdracht verstrekt voor het nabewerken van de papieren archieven van de Zuid-Hollandse Recreatieschappen, zoals die zich op dat ogenblik bevonden in het voormalige kantoor van GZH te Schiedam. Met de verhuizing van Staatsbosbeheer uit het pand in Schiedam in 2018 werd het noodzakelijk om de papieren archieven van de Zuid-Hollandse recreatieschappen te selecteren en bewerken, zodat het te bewaren deel kon worden overgedragen aan de aangewezen archiefbewaarplaatsen.
In de periode van september 2018-december 2018 zijn deze door een team van DOCFactory bewerkt en geselecteerd. In het verleden was er al een inventarisatie gedaan door een medewerker van GZH, deze voldeed echter niet aan de eisen voor overbrenging.
De archieven zijn geselecteerd aan de hand van de Selectielijst voor archiefstukken
van provinciale organen 2006 en beschreven volgens de International Standard Archival Description (ISAD) (G), tweede uitgave, 2004.
Het archief van de gemeenschappelijke regeling voor het Natuur- Recreatiegebied De Grevelingen heeft een omvang van 21 dozen.
Kenmerken
Soort toegang:
Inventaris
Status Inventarisatie:
Definitieve inventaris ontsloten
Inventarisatiedatum:
2019
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS