Archieven

Streekarchief
Streekarchief  |  Archieven

Archieven

Uw zoekacties: Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap...
x2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014

U zoekt nu binnen een specifieke toegang, zoekresultaten zullen zich daarom binnen deze toegang bevinden.
 

Zoeken en bladeren

  • Bladeren. U kunt door de inventaris bladeren door hieronder op 'Inventaris' te klikken. U krijgt dan de volledige inventaris in een boomstructuur te zien. Eventuele rubrieken kunt u openen door op het plusje voor de titel te klikken. Kijkt u verder ook zeker even in de inleiding. Deze bevat over het algemeen meer informatie over het archief en de archiefvormer, daarnaast staan in de inleiding soms aanwijzingen voor u als gebruiker. Sommige gemeentelijke archieven zijn gevormd als code-archief volgens de VNG-code. In dat geval bevat de inleiding meer informatie over hoe dit systeem werkt.
  • Eenvoudig zoeken. Bent u op zoek naar een specifiek resultaat, dan kunt u beginnen met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken. Door op de knop met de twee pijltjes naast het zoekvenster te klikken kunt u uitgebreid zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek inventarisnummer dan kunt u daar in dit veld op zoeken. Verder is het mogelijk om uw zoekresultaten te beperken tot een bepaalde periode.
  • Booleaanse operatoren. Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert. OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld: - Den Haag OR ’s-Gravenhage - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie. Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Verenigingtot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

 

Zoekresultaten
Als u gezocht hebt op een zoekterm worden de gevonden archiefstukken getoond onder 'Gevonden archiefstukken'. Als u één van de resultaten in deze lijst aanklikt wordt er meer informatie over dit archiefstuk getoond, zoals de datering van het stuk en eventuele informatie in het veld 'Notabene'. Verder ziet u ook waar het archiefstuk zich in de structuur van de archieftoegang bevindt.
 

2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014
Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen
Zoektips!

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

 
 
Inleiding
Geschiedenis van de organisatie
2904 Inventaris van het archief van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, 1967–2014
Inleiding
Geschiedenis van de organisatie
Eind jaren ’60 begon de oprichting van Stichting Recreatieplan Grevelingenbekken door de overheden en organisaties in het gebied. Ook de rijksoverheid in de hoedanigheid van de Deltadienst van Rijkswaterstaat was hierbij betrokken. In 1966 werd de Stichting officieel een feit. Tegelijk met de afsluiting van de Haringvlietdam in 1971 werd de Stuurgroep Inrichting Grevelingenbekken ingesteld, met als taak de inrichting van het Grevelingenbekken te coördineren.
In de overgangsperiode van stichting naar schap was er sprake van een sterke invloed van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. De deelname van de Rijksoverheid aan de gemeenschappelijke regeling Natuur- en Recreatiegebied De Grevelingen kon pas gerealiseerd worden nadat in 1985 de Wet deelneming Grevelingen was vastgesteld.
In 1986 trad de gemeente Duiveland bijna uit de gemeenschappelijke regeling, maar bleef toen de verdeelsleutel voor de financiering was aangepast. In datzelfde jaar werd de tekst van de gemeenschappelijke regeling aangepast aan de nieuwe Wet op de gemeenschappelijke regelingen van 1984. In 2005 trad het Rijk in het kader van de decentralisatie van de rijkstaken uit de gemeenschappelijke regeling, na een discussie van meer dan 10 jaar over de – vooral financiële- gevolgen hiervan. De gemeenten Dirksland, Schouwen-Duiveland, Goedereede, Middelharnis, Oostflakkee en de provincies Zuid-Holland en Zeeland bleven in 2005 deelnemer. Na de gemeentelijke herindeling van 2013 gingen de gemeenten Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee op in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee.
In 2014 fuseerden het Natuur- en Recreatiegebied De Grevelingen en het Natuur- en Recreatieschap Haringvliet tot het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, dat in 2018 werd opgeheven.
Belangrijke projecten in de geschiedenis van de Stichting Recreatieplan Grevelingen waren het inrichten van het gebied en het aanleggen van diverse (kleinere) voorzieningen voor de recreatie. Bij Natuur- en Recreatiegebied De Grevelingen lag het nadruk op recreatief medegebruik van het natuurgebied.
Geschiedenis van het archief
Omvang en staat van het archief, verantwoording van de bewerking
Kenmerken
Soort toegang:
Inventaris
Status Inventarisatie:
Definitieve inventaris ontsloten
Inventarisatiedatum:
2019
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS