Archieven

Streekarchief
Streekarchief  |  Archieven

Archieven

De archiefgids geeft een overzicht welke archieven het streekarchief zoal in huis heeft. De basis voor het streekarchief wordt gevormd door de oude archieven van de gemeenten en het waterschap. Daarnaast beheert het streekarchief nog diverse andere, soms kleine, maar zeker niet minder interessante archieven, zoals archieven van verenigingen, kerken en particulieren. Regelmatig ontvangt het streekarchief nieuwe archieven. De archiefgids wordt daarom enkele keren per jaar aangevuld. Inmiddels beheert het streekarchief ruim 400 archieven, waarvan er steeds meer op deze site te bewonderen zullen zijn als pdf bestand.

Sinds kort is het mogelijk om via www.goeree-overflakkee.nl/archieven (opent in nieuw venster) in de inventarissen van het Streekarchief Goeree-Overflakkee te zoeken. Op dit moment zijn er 200 inventarissen doorzoekbaar en regelmatig voegen we nieuwe inventarissen toe. We streven er naar om uiteindelijk alle inventarissen op deze manier beschikbaar te stellen.

Voor nadere informatie kunt u vanzelfsprekend terecht bij een van de medewerkers van het archief. Zij kunnen u tips geven waar mogelijk nog nadere gegevens voor uw onderzoek zijn te vinden.