Algemene info

 • Tarieven

  Het raadplegen van de archieven is gratis. Voor het doen van onderzoek door medewerkers van het archief wordt € 15,- per kwartier gerekend.

  U kunt ook genealogische naspeuringen laten verrichten door vrijwilligers. De kosten bedragen dan – ongeacht het resultaat - € 15,- per half uur.

  Voor fotokopieën betaalt u:

  • A4 - formaat € 0,20
  • A3 - formaat € 1,00
  • A2 - formaat € 4,30
  • A1 - formaat € 5,65
  • A0 - formaat € 7,05
 • Huisregels voor bezoekers

  Op de studiezaal is ruimte voor ca. 20 personen. Hier zijn voor de genealogen tal van klappers te raadplegen, zowel op doop-, trouw- en begraafregisters als nadere toegangen op rechterlijke en notariële archieven. Het archief bevat een schat aan informatie over het eiland en de mensen die er hebben gewoond. Naast archiefstukken is er ook een bibliotheek met publicaties over het eiland, genealogieën en algemene naslagwerken en er wordt gewerkt aan het opzetten van een topografische atlas (kaarten en foto’s).

   

  De akten van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters zijn gescand en met de op de studiezaal geplaatste computers gemakkelijk te raadplegen. De medewerkers van het streekarchief staan voor u klaar om u te assisteren bij uw onderzoek.

   

  Omdat de originele archiefstukken uniek en vaak zeer kwetsbaar zijn, zijn er een aantal regels waaraan de bezoekers zich dienen te houden. Wanneer u de studiezaal bezoekt, dient u zich te melden bij de uitgiftebalie waar u geattendeerd wordt op de zogenaamde huisregels. Tevens wordt u verzocht in het bezoekersregister uw naam te noteren en het doel van uw onderzoek. De gegevens in het bezoekersregister worden gebruikt voor statistische doeleinden en zijn alleen openbaar voor de medewerkers van het streekarchief.

 • Jaarverslagen Streekarchief

  Lees verder

Adres- en contactgegevens

Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis.

Telefoon 14 0187

E-mail streekarchief@goeree-overflakkee.nl

Routebeschrijving en routeplanner

Openingstijden

De studiezaal is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur.