Acquisitie nieuwe archieven

Streekarchief
Streekarchief  |  Bezoekersinformatie  |  Acquisitie nieuwe archieven

Acquisitie nieuwe archieven

Archiefruimte StreekarchiefHet Streekarchief Goeree-Overflakkee is altijd geïnteresseerd in materiaal met betrekking tot de geschiedenis van het eiland. Te denken valt bijvoorbeeld aan oude foto’s en documenten of de administratie van een vereniging. Ook documenten waar u in eerste instantie misschien niet aan dacht kunnen interessant zijn: brieven geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog kunnen bijvoorbeeld een interessant tijdsbeeld geven.

Mocht u tijdens het opruimen van de zolder interessant materiaal tegenkomen dan houdt het Streekarchief zich altijd aanbevolen. Helaas verdwijnt veel potentieel archiefmateriaal bij het oud papier doordat de eigenaar zich niet bewust is van de historische waarde. Wanneer u twijfelt of het gevondene wel van waarde is voor het archief kunt u daarom altijd contact met ons opnemen.

Als het Streekarchief uw materiaal opneemt in de archiefcollectie weet u zeker dat het goed beheerd wordt en bewaard blijft voor toekomstige generaties. Voor verdere informatie over het schenken van materiaal kunt u contact opnemen met het Streekarchief.

Streekarchief krijgt drie tekeningen Sommelsdijk geschonken