Startpagina

Streekarchief

Startpagina

Contact

  • Bezoekadres: Dwarsweg 40, 3241 LB  Middelharnis
  • Telefoon 14 0187 | E-mail streekarchief@goeree-overflakkee.nl
  • Geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur
  • 's Maandags is het streekarchief gesloten

Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

De vorm waarin mensen hun beleving van de huidige crisis vastleggen maakt niet uit. U kunt hierbij denken aan het bijhouden van een dagboek of het schrijven van een brief, maar ook foto- en videomateriaal van bijvoorbeeld lege straten of verlaten stranden zijn zeer welkom. Denk bij het vastleggen ook vooral aan alledaagse, persoonlijke zaken. Digitaal materiaal kunt u ook naar ons mailen via streekarchief@goeree-overflakkee.nl.

Zoals gezegd is het uiteindelijk de bedoeling dat toekomstige generaties kennis kunnen nemen van uw herinneringen. We kunnen echter afspreken dat het door u ingeleverde materiaal pas over een aantal jaar openbaar wordt.

Sluiting studiezaal Streekarchief

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de studiezaal van het Streekarchief tot en met 28 april 2020 helaas niet geopend. Informatieverzoeken geeft u via streekarchief@goeree-overflakkee.nl aan ons door. We nemen uw verzoek zo snel mogelijk in behandeling. Vanwege de bijzondere omstandigheden kan de afhandeling iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Excuses voor het ongemak.