Startpagina

Streekarchief

Startpagina

Contact

  • Bezoekadres: Dwarsweg 40, 3241 LB  Middelharnis
  • Telefoon 14 0187 | E-mail streekarchief@goeree-overflakkee.nl
  • Geopend op dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur (uitsluitend op afspraak)
  • Maandag en vrijdag is het streekarchief gesloten

Streekarchief donderdag 13 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei 2021 gesloten

Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 14 mei 2021 is het Streekarchief gesloten. 

Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

De vorm waarin mensen hun beleving van de huidige crisis vastleggen maakt niet uit. U kunt hierbij denken aan het bijhouden van een dagboek of het schrijven van een brief, maar ook foto- en videomateriaal van bijvoorbeeld lege straten of verlaten stranden zijn zeer welkom. Denk bij het vastleggen ook vooral aan alledaagse, persoonlijke zaken. Digitaal materiaal kunt u ook naar ons mailen via streekarchief@goeree-overflakkee.nl.

Zoals gezegd is het uiteindelijk de bedoeling dat toekomstige generaties kennis kunnen nemen van uw herinneringen. We kunnen echter afspreken dat het door u ingeleverde materiaal pas over een aantal jaar openbaar wordt.

Studiezaal gesloten

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de studiezaal van het Streekarchief tot 9 februari 2021 gesloten.

Informatieverzoeken kunt u via streekarchief@goeree-overflakkee.nl en/of telefoonnummer 14 0187 doorgeven aan de medewerkers van het Streekarchief. We zullen deze verzoeken zo snel mogelijk in behandeling nemen. Vanwege de bijzondere omstandigheden kan afhandeling echter iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Onze excuses voor het ongemak.