Oktober is weer Stoptober, de maand waarin extra aandacht is voor Stoppen met roken. 28 dagen in oktober stoppen met roken en er daarna ook niet meer aan beginnen. Een landelijke campagne biedt ondersteuning bij stoppen met roken met onder andere een app. Ook Goeree-Overflakkee levert haar bijdrage aan de landelijke actie Stoptober: Wie meedoet kan in oktober - zolang de voorraad strekt - een Stoptober-armbandje afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Middelharnis.

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dat dit lastig is. Er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober. Rokers die een maand stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen, doordat ze dan de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug hebben. Zo’n collectief stopmoment werpt ieder jaar z'n vruchten af. De afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Steun 

Deelnemers aan Stoptober worden op verschillende manieren ondersteund en aangemoedigd. Ze kunnen gebruiken maken van de Stoptober App met tips en hulp via de chatfunctie, bellen met de gratis Stoplijn en via socialmediakanalen in contact komen met medestoppers. Zo ervaren ze de kracht van samen stoppen!

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut, GGD GHOR Nederland en de Alliantie Nederland Rookvrij.

Meedoen? 

Wilt u graag stoppen met roken of eens ervaren hoe het is om een tijdje niet te roken? Doe mee met Stoptober en meld u aan op www.stoptober.nl.