Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Blog Natuurmonumenten

  uitzicht over duinen

  Ons eiland… natuur dichtbij

  Bij de term ‘eilanden’ wordt al snel gedacht aan de Wadden. Of een aantal denkt er nog vele kilometers bij en ziet beelden van tropische stranden met wuivende palmbomen. Maar veel dichter bij huis zijn de Zuid-Hollandse eilanden. Hoewel smaken verschillen, moet je hier als Nederlander toch wel van houden. De eilanden Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard biedt de diversiteit van de Nederlandse natuur in het klein. Deltanatuur op en top, waar menig vogelaar zijn hart kan op halen. Maar ook als recreant kun je hier heerlijk vertoeven. Mooie duinen en stranden voor een dagje uit of struinen door ruige natuur waar je een echt ‘einde van de wereld-gevoel’ ervaart.

  • Blog 5 maart 2019: Vakantiebestemming dichtbij huis

   Overzicht over de duinen

   Je hoeft de televisie maar aan te zetten of je wordt overladen met vakantieaanbiedingen. ‘8 dagen Kreta voor een x bedrag!’ of ‘vlieg voor maar x euro naar zonnige oorden!’. Bij al deze vakanties word je lekker gemaakt met foto’s van zon, zee en strand.

   Helaas zijn wij van het eerste niet altijd zeker in Nederland. Vooral de laatste jaren kun je gerust je zomervakantie in april/mei plannen met een redelijk droog en warm voorjaar. Daarentegen bestaat de kans dat je tijdens de bouwvakvakantie wegspoelt in je tentje op de camping.

   Lees verder
  • Blog 6 dec 2018 Vogelobservatorium Scheelhoek in aanbouw

   Je moet er maar opkomen; een vogel-observatiehut bouwen in de vorm van een reusachtig ei. Naar voorbeeld van een ei van de grote stern. Elf meter lang en 8 meter hoog. Ach ja.. alles is altijd groter in de USA…. Maar dit observatorium komt toch maar mooi in Nederland, op Goeree-Overflakkee!

   Lees verder
  • Blog 10 juli 2018 Struinen in een slootje

   Er zijn uiteraard mensen die roepen dat je pas echt natuur ziet als je olifanten, leeuwen en giraffen op de foto kunt zetten….Net zo goed als bezitters van een Ferrari, Bugatti en Lamborghini zullen zeggen ‘dat zijn pas auto’s’! Maar u bent het vast met mij eens dat je dan wel heel geringschattend doet over al die andere soorten natuur of automerken, toch?...

   Lees verder
  • Blog 1 juni 2018 Flakkee 'Mijn eiland'

   Als geboren en getogen Flakkeenaar, heb ik het ook vaak over ‘mijn’ eiland. Wanneer ik over de Haringvlietburg of Haringvlietdam rijd en naar het Haringvliet kijk, komt dat gevoel nog meer naar boven.

   Lees verder