Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Wonen op dit mooie eiland is elke dag genieten!

  hoezo, geen droomhuis kunnen vinden?

  Goeree-Overflakkee is écht bijzonder. Dat zie en voel je als je op dit Zuid-Hollandse eiland bent, ruimte en kwaliteit van leven kenmerken dit mooie gebied.

  Het eiland herbergt prachtige elementen: een rustig en een landelijk karakter, een brede kuststrook, mooie dorpen en verschillende natuurgebieden. Op Goeree-Overflakkee kun je heerlijk wonen én fijn recreëren.

  Genieten

  Wonen op dit mooie eiland is elke dag genieten! Natuurgebieden, uitgestrekte polders, vergezichten, Hollandse luchten, authentieke dorpen, stranden en duinen wisselen elkaar af. Pak in het weekend de fiets of wandel door de polders en mooie natuurgebieden, spot zeehonden en talloze vogels waaronder de lepelaar of flamingo en strijk neer bij één van de vele jachthavens of strandpaviljoens. Daarnaast worden er door het jaar heen tal van leuke evenementen georganiseerd voor jong en oud.

  Duurzaam en schoon

  Goeree-Overflakkee is ook een duurzaam en schoon eiland. Er wapperen blauwe vlaggen bij de jachthavens en stranden. Het strand bij de Brouwersdam is dit jaar uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. Het eiland heeft  een Quality Coast Platina Award en mag zich sinds dit jaar zelfs beste duurzame kustbestemming wereldwijd noemen!

  Goeree-Overflakkee heeft een stevige duurzaamheidsambitie en wil in 2020 volledig energieneutraal zijn. Het eiland is door de provincie Zuid-Holland aangewezen als proeftuin in de energietransitie, dit betekent veel duurzame activiteiten en projecten op het gebied van onder meer alternatieve verwarming, terugdringen van CO2 uitstoot, circulaire economie en duurzame mobiliteit. Een voorbeeld is Stad aan ’t Haringvliet. Hier onderzoeken betrokken inwoners, de gemeente en andere stakeholders naar alternatieve vormen van verwarming. Het doel: het gehele dorp van het aardgas af, door bijvoorbeeld verwarming met groene waterstof via het bestaande gasleidingennetwerk.

  Voldoende voorzieningen

  Je vindt op het eiland voldoende voorzieningen zoals een lokaal ziekenhuis en kwalitatief goede onderwijsinstellingen. Bovendien heb je er in vergelijking tot de Randstad veel woon- en buitenruimte voor hetzelfde geld. De sfeer is gemoedelijk, de gemeenschapszin en het veiligheidsgevoel onder de inwoners is groot. Grote steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen liggen bovendien op steenworp afstand. Goeree-Overflakkee verbindt zich met deze grote steden zonder de identiteit van een eiland en het unieke eilandgevoel te verliezen.

  Kortom, op Goeree-Overflakkee hebben we het goed voor elkaar. Of je hier nu woont, graag wil wonen of je vakantie viert. Goeree-Overflakkee wordt niet voor niets ‘mijn eiland’ genoemd. Thuiskomen doe je hier!

  Woningaanbod

  Ben je benieuwd naar het woningaanbod op Goeree-Overflakkee? Kijk dan op www.huizenopflakkee.nl.