Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Stadsmensen omarmen eiland!

  familie Wu

  Hoe stadsmensen Ka Wai en Judith Wu het eiland omarmden.

  Cardioloog Ka Wai Wu woonde en werkte in Nijmegen, maar vond het tijd voor wat anders! “Ik had een vaste baan, maar ik zocht een andere uitdaging. Toen ik de vacature bij het ziekenhuis in Dirksland zag, wist ik gezegd niet eens waar het lag, de uitdaging sprak me aan.” De overstap naar Goeree-Overflakkee was een gouden greep. “Anderen verwachten al gauw dat de overstap van Nijmegen naar Dirksland een reuzenstap is. Maar het normale leven ging voor ons gewoon door. Hier op Goeree-Overflakkee kregen we opeens de ruimte. Een groot huis, een ruimte tuin en nu durf ik de kinderen met een gerust hart om een boodschapje te sturen. In Nijmegen kon onze oudste niet eens zelf naar een vriendje. Judith heeft een baan gevonden als ​praktijkverpleegkundige op het eiland.”

  In de stad ben je altijd vrij anoniem. Nu wonen we in de Nieuwe Goo​ye, een relatief nieuwe wijk, met veel nieuwe mensen. Hier groeten de mensen elkaar op straat. Aan de rand van de wij​k staan twee scholen en het sportcentrum is om de hoek. Ook in dat opzicht zijn we erop vooruit gegaan.” Voor eilandbewoners is het vanzelfsprekend dat Goeree-Overflakkee een eigen ziekenhuis heeft. “Voor een gebied met relatief weinig inwoners is dat echt een unicum.”

  “Eigenlijk wonen we op een vakantie-eiland. Ik had nooit gedacht dat ik het relaxte van een dorp zo zou waarderen. Onze familie en oude vrienden wonen wel ver weg, maar ze komen graag bij ons langs. Naar het strand, een beetje surfen, gewoon lekker buiten leven.”