Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Kleurrijk Goeree-Overflakkee

  Bloembollenvelden op Flakkee

  In het voorjaar staan er op Goeree-Overflakkee veel tulpenvelden in volle bloei.

  Een schitterend gezicht al die vrolijke en kleurrijke uitgestrekte tulpenvelden. De kleurrijke velden trekken veel inwoners en bezoekers, alleen van de aanblik wordt je al vrolijk! In het paasweekend vinden er tal van activiteiten plaats op het eiland. De 7e editie van de tulpenwandeltocht voert langs diverse kleurrijke tulpenvelden. En tijdens Kijk bij de Boer kun je een kijkje nemen bij diverse boerenbedrijven op het eiland.

  Tulpen

  Nederland is een belangrijke leverancier van tulpen en tulpenbollen, ruim 80% van alle tulpen die wereldwijd worden verkocht  komen uit Nederland. De tulpenbollenkweek is ook een belangrijke sector op Goeree-Overflakkee, het eiland levert 7% van alle Nederlandse tulpenbollen. De grond op het eiland is erg geschikt voor het kweken van de kleurrijke bloemen.

  De tulpenteelt

  Tulpenbollen worden gewoonlijk in oktober en november geplant. De bloeiperiode loopt van maart t/m april. Na de bloeiperiode worden de tulpen gekopt, hierdoor gaat alle energie naar de bol. De knoppen tussen de bolrokken van deze bollen groeien uit tot nieuwe bollen waarbij de oude bol gebruikt wordt als voedsel. De kleine groeiknoppen groeien uit tot kleine bolletjes (klisters). Deze klisters zitten aan de grote bol vast, en worden in de zomer tijdens het pellen (de wortels en oude huid van de bol worden verwijderd) van de grote bol afgehaald. In het volgende najaar worden ze geplant op het land om uit te groeien tot grote bollen. Op deze manier houdt men een partij tulpen in stand: de grote bollen worden gebruikt voor bloemproductie of direct verkocht aan de consument en de kleine bollen worden geplant in het najaar.

  Geniet van onze tulpen. Respecteer het gewas.

  Goeree-Overflakkee, staat bekend om haar mooie kleurrijke tulpenvelden. Met grote inspanning en heel veel passie zorgen wij elke dag voor ons product.  De prachtige boltulpen die u ziet bloeien op het land, zijn ons kapitaal. Natuurlijk willen we iedereen hiervan laten genieten, maar wel met respect. Het lopen door de tulpenvelden en het plukken van tulpen is verboden, dit kan onherstelbare schade opleveren aan de bloembol. Het lopen langs de velden is toegestaan. Ga dus niet in de gewassen. Geniet en fotografeer op afstand! Zo zorgen we samen voor een mooi kleurrijk Goeree-Overflakkee  en kunnen we met elkaar blijven genieten van onze trots. 

  Namens alle tulpenkwekers van Goeree-Overflakkee, hartelijk dank