Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Hoezo... Goeree-Overflakkee mijn eiland!

  strand en duinen

  Frisse zeewind opsnuiven, natuurgebieden verkennen, actief erop uit...

  Ontspan en geniet in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een half uurtje rijden van Rotterdam, Breda en Antwerpen. Dit waterrijke en duurzame eiland op de grens van Zuid-Holland en Zeeland is erg veelzijdig.

  Bezoek één van de vele natuurgebieden zoals de Kwade Hoek, Hellegatsplaten of de Slikken van Flakkee. Spot reeën, vossen, wilde fjordenpaarden, heckrunderen, zeehonden, bevers en talloze vogels.

  Zeehonden; één van de big five van Staatsbosbeer, komen in het wild voor aan de kust van Goeree-Overflakkee. Ze zwemmen in de Noordzee en liggen te zonnebaden op de zandbanken voor de kust.

  Kilometers lange stranden

  Aan de westkant bij Ouddorp en de Brouwersdam tref je kilome­terslange, brede zandstranden. Hier kun je wandelen, genieten van de zonsondergang, beachvolleyballen of gewoon lekker luieren. Je vindt er winkels, restaurants en gezelligheid.

  Het water in of op

  De Brouwersdam is dé internationale hotspot voor actieve watersporters; ga suppen, surfen, kajakken of waag een sprong van de ‘waterjump’. Kijk op  www.brouwersdam-superspot.nl voor meer informatie.

  In en op het Haringvliet en de Grevelingen kun je varen met een fluisterboot, zeilen en duiken. In de zomermaanden vaart de Waterbus over het Haringvliet en de Waterpoortpont over het Volkerak-Zoommeer.

  Het Haringvliet is onderdeel van het National Park in wording NL Delta. In dit unieke natuurgebied leven mens en dier samen met het water. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste Delta’s van Europa. In deze Delta beleef je de dynamiek van het water en de natuur. Oer-Hollandse, vruchtbare deltanatuur, waar miljoenen trekvogels en vissen leven. Met de Haringvlietsluizen op een kier ontmoeten zoet rivierwater en zout zeewater elkaar weer en keren zalm en steur terug in de Nederlandse wateren. Kijk voor meer informatie op www.haringvliet.nu.

  Niet alleen op water kun je actief zijn. Verken het eiland al wandelend, fietsend of huur een elektrische scooter of segway. Fiets door de prachtige polderlandschappen of duinen! In de herfst en winter kun je op zoek naar wilde flamingo’s in de Grevelingen.

  Terwijl het eiland in de lente verandert in een bloemenzee, wanneer de tulpenvelden in bloei staan.

  Duurzaam, groen en schoon

  Goeree-Overflakkee is een duurzame vakantiebestemming. Goeree-Overflakkee mag zich samen met Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne Dutch Quality Coast Delta, beste duurzame kustbestemming ter wereld noemen. Het eiland heeft een QualityCoast Platina Award en is in 2020 volledig energieneutraal. In jachthavens en op de stranden bij Ouddorp wappert de Blauwe Vlag. Dit staat voor schoon en veilig (zwem) water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu.

  Dichtbij de Randstad

  Goeree-Overflakkee ligt op een steenworp afstand van de Randstad. Na een half uurtje rijden kom je in een groene oase terecht. Het eiland is vanaf Rotterdam goed bereikbaar met het openbaar vervoer met de  R-net lijn 436/437 van Connexxion. Ga je een hele dag op pad en maak je een langere reis en een retourtje?  Dan reis je met de Samen Uit Dagkaart HWGO extra voordelig!

  • Slechts Slechts € 16,- geldig voor 2 personen
  • Verkrijgbaar voor gebruik bij de chauffeur
  • Met de bussen van Connexxion naar Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard
  • Maximaal drie kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee.
  • Na 9.00 uur op werkdagen en in het weekend en op feestdagen de hele dag.

  Reis je met meerdere vervoerders in Zuid-Holland? Koop dan het Tourist Day Ticket. Reis je korte afstanden dan kan de OV-chipkaart voordeliger zijn. De prijs van je rit is afhankelijk van je begin- en eindbestemming. Een los kaartje kopen in de bus is natuurlijk ook mogelijk. Betaal deze eenvoudig met je pinpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.

  Plan je reis via  connexxion.nl of Bekijk overzicht lijnen Goeree-Overflakkee.