Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Een paradijs voor iedere watersporter

  Windsurfer

  Het woord eiland vertelt het al. Goeree-Overflakkee is omgeven door water. De Noordzee, het Grevelingenmeer, het Haringvliet en het Krammer Volkerak. Het maakt het eiland tot een waar paradijs voor liefhebbers van watersport. 

  Golfsurfen, kitesurfen, windsurfen, suppen en zeilen zijn onlosmakelijk verbonden met Goeree-Overflakkee. Het eiland heeft daarnaast ook twee duikspots; Springersdiep en Preekhil-De Val. Liever iets meer diep het water in? Geen zorgen, je kunt hier ook heel mooi snorkelen.

  Surfen en strandsporten

  KitesurfenDe Brouwersdam bijvoorbeeld is een absolute hotspot. De Noordzeekant is een paradijs voor surfers, kitesurfers en liefhebbers van andere strandsporten. Zij hebben er alle ruimte om daar te gaan waar de wind hen brengt. Het Grevelingenmeer leent zich bij uitstek voor windsurfers. Op een winderige dag kun je ze er niet missen. In volle snelheid over het water, en tussendoor bijkomen aan de waterkant. Meer weten over de Brouwersdam? Kijk op www.visitbrouwersdam.nl

  Groots opgezet watersportevenement

  Er is veel te doen tijdens DAM-X. Naast de wedstrijden wordt er van alles georganiseerd. Maak eenvoudig kennis met verschillende (water)sporten, daag jezelf of je vrienden uit tijdens de DAM-X slalom of bezoek één van de te gekke 'tow-in' shows! Dit is slechts een greep uit de activiteiten tijdens DAM-X! Kijk voor meer informatie op www.dam-x.com

  Zeilen

  Zeilen met een catamaran op de GrevelingenHet Grevelingenmeer en Haringvliet zijn prachtige vaarwateren voor de zeilers onder ons. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa, en heeft verschillende eilandjes met leuke aanlegplaatsen. Op die aanlegplaatsen kun je zelfs overnachten, écht een unieke beleving van de omgeving. Om te overnachten heb je wel een liggeldkaart nodig. Die is verkrijgbaar bij VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee en de verschillende jachthavens. Op de site van Staatsbosbeheer vind je meer informatie en een overzicht van verkooppunten. 

  Op het Haringvliet vaar je tussen de natuureilanden Bliek en Tiengemeten langs verschillende slikken. Het maakt de natuurbeleving van Goeree-Overflakkee écht compleet.