Gemeente Goeree-Overflakkee

 • gemeente Goeree-Overflakkee

  Blog Natuurmonumenten

  Ons eiland… natuur dichtbij

  Bij de term ‘eilanden’ wordt al snel gedacht aan de Wadden. Of een aantal denkt er nog vele kilometers bij en ziet beelden van tropische stranden met wuivende palmbomen. Maar veel dichter bij huis zijn de Zuid-Hollandse eilanden. Hoewel smaken verschillen, moet je hier als Nederlander toch wel van houden. De eilanden Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Hoeksche Waard biedt de diversiteit van de Nederlandse natuur in het klein. Deltanatuur op en top, waar menig vogelaar zijn hart kan op halen. Maar ook als recreant kun je hier heerlijk vertoeven. Mooie duinen en stranden voor een dagje uit of struinen door ruige natuur waar je een echt ‘einde van de wereld-gevoel’ ervaart.

  • Blog 10 juli 2018 Struinen in een slootje

   Er zijn uiteraard mensen die roepen dat je pas echt natuur ziet als je olifanten, leeuwen en giraffen op de foto kunt zetten….Net zo goed als bezitters van een ferrari, bugatti en lamborghini zullen zeggen ‘dat zijn pas auto’s’! Maar u bent het vast met mij eens dat je dan wel heel geringschattend doet over al die andere soorten natuur of automerken, toch?...

   Lees verder
  • Blog 1 juni 2018

   Als geboren en getogen Flakkeenaar, heb ik het ook vaak over ‘mijn’ eiland. Wanneer ik over de Haringvlietburg of Haringvlietdam rijd en naar het Haringvliet kijk, komt dat gevoel nog meer naar boven.

   Lees verder