HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Wethouder opent Springdagen

Wethouder opent Springdagen

Dit item is verlopen op 07-02-2020.
Logo JOGG

Dat is nog eens een sportief begin van het nieuwe jaar! Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sport) opende vanochtend de Springdagen in recreatiecentrum De Staver. Tot en met zaterdag komen er in totaal 1500 kinderen van gymverenigingen uit het hele land naar Sommelsdijk om daar een dag lang onder andere te springen, zwemmen, klimmen en boogschieten.

Al vanaf 2002 worden de Springdagen georganiseerd door een enthousiaste club van vrijwilligers. Met bussen komen kinderen van in totaal 84 clubs in de herfst- of de kerstvakantie naar de Springdagen. Dit (school)jaar zijn er ruim 3600 deelnemers.

Het is mooi om te zien hoe de vrijwilligers alles op alles zetten om deze kinderen een sportieve topdag te laten beleven”, aldus wethouder Bruggeman. “De Springdagen laten zien hoe leuk bewegen is.”

Het JOGG-team van de gemeente Goeree-Overflakkee werkt ook mee aan de Springdagen. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Goeree-Overflakkee is officieel een JOGG-gemeente, met een aanpak gericht op het doel van een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dat wordt vooral gedaan door voeding en beweging onder de aandacht te brengen.\

Bekijk het filmpje van de opening.

Wethouder opent de springdagen

Op de foto: Wethouder Bruggeman, organisator Elco Kievit en directeur Lesly Wolters van De Staver.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis