HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Wethouder geeft startsein computercursus Middelharnis

Wethouder geeft startsein computercursus Middelharnis

Dit item is verlopen op 07-02-2020.
Staand: de heren Kloet, Van Balen en wethouder Bruggeman  Zittend: de heren Stolk, Nauta, Poortvliet en Jongejan

Geld overmaken via de computer, een brief typen in Word of een foto bewerken op de tablet. Niet voor iedereen vanzelfsprekend, daarom organiseert Stichting SeniorWeb-Middelharnis regelmatig 9-wekelijkse cursussen om inwoners digitaal vaardiger te maken. Op woensdag 8 januari gaf wethouder Berend Jan Bruggeman het startsein voor de eerste cursusmiddag voor gevorderden van 2020.

Wethouder Bruggeman onderstreept het belang van Stichting SeniorWeb-Middelharnis: ‘Veel zaken zijn tegenwoordig online te regelen, ook bij de gemeente. Dat is soms best spannend, dankzij de cursussen van onder andere SeniorWeb-Middelharnis raken steeds meer senioren op het eiland vertrouwd met het gebruik van de computer.’

SeniorWeb-Middelharnis

De computercursus werd in 1999 al opgezet door de heer Van Balen als voorzitter van de lokale afdeling van de ouderenbond ANBO. De cursus begon in Middelharnis en verhuisde later naar Stellendam. In 2010 werd er een samenwerking aangegaan tussen de Rabobank, ANBO en SeniorWeb. Nadat de ANBO per 1 januari 2017 stopte, werd de stichting SeniorWeb-Middelharnis opgericht. Van Balen werd ambassadeur, de heer Kloet penningmeester en de heren Krijger en Borsie assisteerden.

Zij organiseren drie keer per jaar een basis- en een vervolgcursus. Deelnemers leren meer over het gebruik van Windows 10, Microsoft Office (Word, Excel enz.), internet, e-mail, Google Foto’s (fotobewerking) en internetbankieren. Het vervolg op de basiscursus gaat dieper in op de genoemde onderwerpen. De drukbezochte cursussen vinden op woensdag plaats in het gebouw van COAS, voorheen Rabobank (Rottenburgseweg 25 Middelharnis).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de stichting of het cursusaanbod? Kijk dan op de website seniorweb-middelharnis.nl of bezoek de inloopmiddag op woensdag 15 januari tussen 14.00 en 16.00 uur.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis