HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Update: Toeristentreintjes rijden weer (op 29 september niet in Middelharnis)

Update: Toeristentreintjes rijden weer (op 29 september niet in Middelharnis)

Dit item is verlopen op 01-10-2020.

Tijdens de maanden juli, augustus en september rijden de toeristentreintjes weer door Middelharnis, Sommelsdijk en Ouddorp. De VEERO, (recreatie)ondernemers, BIZ Middelharnis Centrum en BIZ Ouddorp, de stichting Eilandmarketing en de gemeente Goeree-Overflakkee hebben de handen ineengeslagen om dit project ook dit jaar weer te realiseren.

Update: Op 30 september rijd het treintje niet in Middelharnis, wel in Ouddorp.

De treintjes rijden een vaste route, van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op verschillende plaatsen op de route zijn haltebordjes geplaatst, om de treintjes nog meer onder de aandacht van het publiek te brengen en passagiers te kunnen laten in- en uitstappen. Er zijn de nodige maatregelen getroffen en afspraken gemaakt om het vervoeren van de passagiers binnen de coronamaatregelen plaats te laten vinden. Een rit is gratis, wel kunnen mensen een vrijwillige bijdrage geven in het treintje.

Middelharnis en Sommelsdijk

Het treintje van Middelharnis en Sommelsdijk rijdt van maandag tot en met zaterdag. De eerste opstapplaats van de route is op het Havenhoofd in Middelharnis. Er is namelijk een directe verbinding met het schip ‘de Linquenda’, onderdeel van de Expeditie Haringvliet. Op deze manier kunnen bezoekers die hebben meegevaren met de expeditie makkelijk het centrum van Middelharnis en Sommelsdijk verkennen. Na afloop brengt het treintje ook iedereen weer terug naar het strand waar de boot weer verder gaat.

Faunapark

Het treintje stopt op donderdag en vrijdag ook bij het Faunapark in Nieuwe-Tonge. Het is mogelijk om de auto te parkeren bij het parkeerterrein van Tieleman Keukens in Middelharnis. Vervolgens kunnen bezoekers afreizen naar het Faunapark of de normale route volgen door Middelharnis en Sommelsdijk. Het treintje stopt ook bij Kinderboerderij Middelharnis, dus het is ook een leuke manier om met de kinderen er even uit te gaan.

Ouddorp

Het treintje in Ouddorp rijdt 7 dagen per week. De route gaat langs een aantal toeristische plaatsen. Zo kunnen toeristen bij een aantal campings opstappen om richting het centrum van Ouddorp te gaan, of een andere bezienswaardigheid in Ouddorp. De route start ter hoogte van Geitenboerderij De Mèkkerstee.

Wethouder Peter Feller is enthousiast over de inzet van de treintjes: “Naast het gemak voor de bezoekers, ontlasten de treintjes het verkeer in en rond het centrum en drukte op de parkeerplaatsen.”

Dienstregeling

De dienstregeling met de haltes en tijden kunt u hieronder downloaden.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis