HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Uitvraag kunstwerk Dirksland

Uitvraag kunstwerk Dirksland

Aanleg brug Dirkslandse Sas

In de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee worden eilandelijke cultuur-historische belevingswaarden in een streekherkenbaar verhaal geaccentueerd, ontwikkeld en verbonden.

De trambrug van Dirksland, ooit verbindingspunt binnen het RTM-stoomtramnetwerk en gelegen aan het Dirkslandse havenkanaal, maakt onderdeel uit van de Erfgoedlijn. De dorpsraad Dirksland, gemeente Goeree-Overflakkee en provincie Zuid-Holland hebben de wens om een kunstwerk, geïnspireerd op de geschiedenis van deze omgeving, te plaatsen op het plateau naast de trambrug. Zo willen we de zichtbaarheid van de brug vergroten en de identiteit en historische functie van deze verbinding zichtbaar te maken in het landschap. De gedachte gaat uit naar een vrijstaand/3D kunstwerk met ledverlichting, zodat de trambrug ook ’s avonds en ’s nachts zichtbaar is. We dagen kunstenaars van Goeree-Overflakkee uit om hier een creatieve invulling aan te geven. 

Selectie vindt plaats in twee rondes. We vragen geïnteresseerde kunstenaars om voor de eerste ronde een voorstel middels een schetsontwerp en korte beschrijving/onderbouwing inclusief prijsopgave digitaal in te dienen bij Dianne van de Zande, beleidsadviseur Erfgoed & Cultuur, via d.vandezande@goeree-overflakkee.nl.

Inzendingen worden door zowel een jury als het publiek beoordeeld. In bijgaande pdf staat aanvullende informatie met betrekking tot achtergrond, randvoorwaarden, budget, procedure en planning.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis