HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Stem op de vrijwilliger en de lokale vrijwilligersorganisatie van uw voorkeur!

Stem op de vrijwilliger en de lokale vrijwilligersorganisatie van uw voorkeur!

Dit item is verlopen op 10-12-2018.
Stemmen

De genomineerden voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn bekend

De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Begin 2019 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

Inwoners dragen kanshebbers voor

Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden waarvan zij vonden dat deze in aanmerking moesten komen voor landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning. De ontvangen aanmeldingen zijn geteld en beoordeeld. 

Vrijwilligers

De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). U kunt tot 10 december aanstaande stemmen op:

 • Coen van der Linde, schipper en leider van de KNRM Ouddorp.
  Coen zet zich al jarenlang dag en nacht in voor mensen in nood. Coen is schipper en zorgt voor de dagelijkse gang van zaken op Station Ouddorp. Dit alles zonder een financiële tegemoetkoming, maar wel met een enorme drive!
   
 • Cor van der Sluis (Voedselbank Goeree-Overflakkee).
  Cor is samen met zijn vrouw en zoon al bijna 12 jaar actief voor de voedselbank. Elke donderdag, tijdens het uitreiken van de pakketten, is hij aanwezig. Hij heeft voor iedereen een vriendelijk woord en toont belangstelling voor de klanten. Vóór zijn werk voor de voedselbank deed Cor al 24 jaar vrijwilligerswerk voor de diabetesvereniging, was hij 10 jaar bestuurslid bij de Crohn en Colitisvereniging en heeft hij enkele jaren begeleid bij het zwemmen van bewoners van gezinsvervangend tehuis Salem in Dirksland. Momenteel zet Cor zich naast zijn werk voor de voedselbank ook nog in als vrijwilliger bij Koop de Goede Hoop en de Kerkelijke gemeente.
   
 • Krijnie Tanis (Jasmijn in Actie).
  Krijnie zet zich al 8 jaar met hart en ziel in om de spierziekte van haar dochter Jasmijn ‘de wereld uit’ te krijgen. Samen met familie en vrienden zet zij allerlei acties op touw om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie).

Genomineerde vrijwilligers. Van links naar rechts: Coen van der Linde, Cor van der Sluis en Krijnie Tanis

Van links naar rechts: Coen van der Linde, Cor van der Sluis en Krijnie Tanis.

Vrijwilligersorganisaties

De drie vrijwilligersorganisaties met de meeste inwonersstemmen maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement. U kunt tot 10 december aanstaande op:

Breng uw stem uit

Uitreiking prijzen

Vanaf vrijdag 14 december 2018 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op vrijdag 15 februari 2019 worden de juryprijzen uitgereikt door minister Hugo de Jonge van VWS tijdens een landelijke manifestatie.

Vrijwilligersprijzen 2018

Vorig jaar heeft de gemeente Goeree-Overflakkee ook organisaties en een vrijwilliger aangemeld voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen in de categorie lokale projecten/organisaties. De publieksprijs ging toen naar Ammy van der Weide-van Wezel, die zich al meer dan 35 jaar inzet voor de dieren en bewoners van Nieuw Rijssenburgh en voor Goed voor Goed. De voorgedragen vrijwilligersorganisaties waren Hospice Calando, Poppodium Jailhouse en Goed voor Goed. Zij vielen niet in de prijzen.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis