HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Stem op de vrijwilliger en de lokale vrijwilligersorganisatie van uw voorkeur!

Stem op de vrijwilliger en de lokale vrijwilligersorganisatie van uw voorkeur! (28-11-2017)

Dit item is verlopen op 04-12-2017.

De genomineerden voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn bekend

De gemeente Goeree-Overflakkee waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Begin 2018 worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen.

Inwoners dragen kanshebbers voor

Inwoners konden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden waarvan zij vonden dat deze in aanmerking moesten komen voor landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning. De ontvangen aanmeldingen zijn geteld en beoordeeld. Via https://nl.surveymonkey.com/r/vrijwilligersprijzen kan tot maandag 4 december gestemd worden. 

De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). Inwoners kunnen stemmen op:

  • Ammy van der Weide van Wezel, vrijwilliger bij Goed voor Goed en Cura Mare
  • (Nieuw Rijsenburgh)
  • Peter Wagemaker, vrijwilliger bij Twirlvereniging Vivace
  • Tannie van Eck, vrijwilliger als Taalmaatje

De vrijwilligersorganisatie met de meeste inwonersstemmen en twee door de gemeente gekozen vrijwilligersorganisaties maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft op basis van de inzendingen gekozen voor Hospice Calando in Dirksland en Poppodium Jailhouse in Middelharnis. Inwoners kunnen stemmen op één van de onderstaande vijf vrijwilligersorganisaties:

  • Stichting Omloop Goeree-Overflakkee
  • Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee
  • De Vliegende Brigade van NLGO
  • Goed voor Goed
  • KiKa Goeree-Overflakkee

Meer informatie over de kanshebbers

Vrijwilliger Ammy van der Weide van Wezel

Ammy van der Weide staat al 35 jaar, zeven dagen per week in weer en wind, klaar voor de bewoners en dieren (geiten, kippen en konijnen) van Nieuw Rijsenburgh.  Ze maakt graag een praatje met de bewoners en helpt bij grote activiteiten, zoals het optreden van koren in de avond of bloemschikken op woensdagmiddag. Ook bij Goed voor Goed is zij dagelijks te vinden.

Vrijwilliger Peter Wagemaker

Peter Wagemaker is al 20 jaar voorzitter bij Twirlvereniging Vivace in Oude-Tonge en doet werkelijk alles hiervoor. Complete concoursen en festivals organiseert hij, maar ook bingo's en verkoopactiviteiten om geld op te halen. Hij leeft voor en door deze club. Daarnaast organiseert hij jaarlijks (bijna helemaal alleen) een ontbijt op het plein voor heel het dorp.

Vrijwilliger Tannie van Eck

De vrijwilligers van Taalmaatjes geven taalles aan vluchtelingen, zodat zij sneller de inburgeringscursus kunnen voltooien en zich nog beter kunnen aanpassen aan het leven in een ander land. Tannie van Eck (77 jaar) doet dit zowel in Dirksland (aan een klasje) als ook in Oude-Tonge bij iemand aan huis.

Stichting Omloop Goeree-Overflakkee

De Stichting Omloop Goeree- Overflakkee organiseert een wandelevenement met diverse afstanden over Goeree-Overflakkee. Naast het verleggen van de eigen grenzen wordt met het lopen van de Omloop ook een goed doel gesponsord. Dit zorgt voor een extra motivatie voor de deelnemers om de finish te halen. De gehele organisatie wordt verzorgd door vrijwilligers. Diverse ervaren lopers geven aan dat de Omloop een zware, maar zeker een van de best verzorgde wandeltochten over een prachtig eiland is. De deelnemers worden op de diverse posten door vrijwilligers voorzien van water, koffie, thee, fruit, broodjes, soep en een warme maaltijd. Als een loper uitvalt wordt hij of zij desgewenst door vrijwilligers opgehaald en teruggebracht naar de start/ finish. De Omloop draagt bij aan het op de kaart zetten van Goeree-Overflakkee. Website: www.dewandeltocht.nl.

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

De voedselbank zorgt er voor dat medeburgers van de gemeente Goeree-Overflakkee, die door omstandigheden onvoldoende voedsel kunnen kopen, wekelijks voorzien worden van een voedselpakket. Het helpen van medeburgers, het bestrijden van armoede en tevens het terugdringen van verspilling van voedsel, dat is waar deze vrijwilligers zich voor inzetten.  Zij stellen wekelijks voedselpakketten samen door middel van het inpakken van diverse producten/voedsel, die als overschotten door lokale leveranciers ter beschikking worden gesteld. Hierdoor is er minder voedselverspilling op Goeree-Overflakkee en ook geen voedselvernietiging (minder afval is beter voor het milieu). Website: www.voedselbankgoeree-overflakkee.webklik.nl.

De Vliegende Brigade van NLGO

De Vliegende Brigade van NLGO staat voor onderhoud van cultuurlandschap, met name de unieke schurvelingen en zandwallen. Zij voorkomen verloedering van dit unieke cultuurlandschap op Goeree-Overflakkee. ‘Professionele vrijwilligers’ steken veel vrije tijd en energie in dit noodzakelijke werk! Website: www.nlgo.nl.

Goed voor Goed

Goed voor Goed is een dagbesteding waar mensen met zowel een lichamelijke als een geestelijke beperking werken onder het motto: iedereen is gelijk! Website: www.goedvoorgoed.nl.

KiKa Goeree-Overflakkee

Binnen deze afdeling van KiKa zijn veel vrijwilligers actief. Zij zetten veel vrije tijd in door deel te nemen aan fairs, braderieën, markten, beurzen, inzamelen van doppen en kroonkurken, etc. Dit doen zij om geld op te halen voor (verdergaand) onderzoek naar vormen van kinderkanker en juiste medicijnen of behandelingen om deze te genezen. Hiervoor is veel geld nodig. De afdeling Goeree-Overflakkee brengt de laatste jaren gemiddeld 50.000 euro bij elkaar door de inzet van alle vrijwilligers. KiKa heeft als doel om de genezingskans bij kinderkanker naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Website: www.kika-goeree-overflakkee.nl.

Uitreiking prijzen

Vanaf 7 december 2017 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op 2 februari 2018 worden de juryprijzen uitgereikt tijdens een landelijke manifestatie waarvoor ook de staatssecretaris van VWS wordt uitgenodigd.

STEM

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contact

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (geen extra nul of netnummer ervoor)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie