HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Start campagne ‘Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn!’

Start campagne ‘Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn!’

Dit item is verlopen op 05-06-2019.
Goere-Overflakkee: daar wil je Bij zijn

Op dinsdag 7 mei onthulden wethouder Tea Both-Verhoeven en voorzitter van de dorpsraad ‘Nieuwe-Tonge in Bloei!’, Anne-Karin Guijt-Holleman, een bijenhotel. Het bijenhotel is geplaatst op de hoek van de Weistraat en de Tuinstraat in Nieuwe-Tonge.

Leerlingen van de basisscholen in Nieuwe-Tonge, C.B.S. Oranje Nassau en O.B.S. De Pannebakker, kwamen kijken bij de feestelijke onthulling. Ook het bestuur van de dorpsraad en geïnteresseerde buurtbewoners waren aanwezig.

Provincie Zuid-Holland

Het gaat op dit moment niet goed met bijen en andere bestuivende insecten. En dat is zorgelijk, want zo'n 80 procent van ons voedsel is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarom ondersteunt de provincie Zuid-Holland gemeenten om zoveel mogelijk bijvriendelijke landschappen te creëren, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van bijenhotels.

Campagne gemeente

Tea Both-Verhoeven: “De onthulling van het bijenhotel in Nieuwe-Tonge is de start van de campagne ‘Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn’. Met deze campagne vragen wij als gemeente aandacht voor de noodzaak om de biodiversiteit op Goeree-Overflakkee te versterken. Bijen, maar ook andere insecten, spelen hierin een cruciale rol.” Biodiversiteit is kortweg de verscheidenheid aan leven in een bepaald gebied, van de bacteriën en micro-organismen tot de planten, insecten, knaagdieren, zoogdieren en vogels. Door het versterken van de biodiversiteit worden belangrijke natuurlijke hulpbronnen behouden. Deze zijn nodig voor het voortbestaan van mens en dier.

Met elkaar

Na de onthulling van het bijenhotel werden er zakjes met bloemenzaden uitgedeeld aan de kinderen en andere aanwezigen. Anne-Karin Guijt-Holleman: “Jullie krijgen allemaal een zakje met bloemenzaden, het is namelijk erg belangrijk dat we met elkaar de bijen en andere insecten een handje helpen! Als er meer en diverse bloeiende planten zijn, vinden meer insecten voedsel. Het landschap wordt hierdoor levendiger en kleurrijker.”

Vervolg

De komende tijd zet de gemeente bijen en andere insecten in de schijnwerpers. Tea Both-Verhoeven: “Wij starten met deze campagne diverse activiteiten op, waaronder het uitreiken van bijenhotels aan de scholen op Goeree-Overflakkee die zich hiervoor hebben opgegeven. Ik vind het erg leuk dat we het eerste bijenhotel in samenwerking met de dorpsraad in Nieuwe-Tonge hebben geplaatst, juist omdat het bij dit thema erg belangrijk is om samen de schouders eronder te zetten!”

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de campagne ‘Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn!’ contact op met Bram Flikweert, beleidsadviseur Groen, b.flikweert@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via 14 0187.

voorzitter van de dorpsraad Nieuwe-Tonge, Anne-Karin Guijt-Holleman en wethouder Tea Both-Verhoeven.   Het bordje dat naast het bijenhotels is geplaatst, met een toelichting

Links: Anne-Karin Guijt-Holleman rechts: Tea Both-Verhoeven                          Bord naast het bijenhotel met toelichting

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis