HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Scootmobiel-training senioren Goeree-Overflakkee

Scootmobiel-training senioren Goeree-Overflakkee

Dit item is verlopen op 19-07-2019.
Scootmobieltraining

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder die een scootmobiel (gaan) gebruiken uit voor een gratis rijvaardigheidstraining. De training wordt dit jaar tweemaal gegeven, op donderdag 18 juli in Goedereede en op donderdag 12 september in Dirksland. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of via telefoonnummer (0184) 68 53 17.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een gratis scootmobiel-training.

Scootmobiel-training

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder is er een vaardigheidstest en wordt er een praktijkroute gereden.

Goedereede en Dirksland

De training op donderdag 18 juli vindt plaats in verenigingsgebouw Oostdam, Jongkoenstraat 1 in Goedereede. De training op donderdag 12 september vindt plaats in verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland. De training start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd. In de middag is er bovendien een leverancier van scootmobielen aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor één van de gratis trainingsdagen. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken van te voren. Gezien de verwachte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer (0184) 68 53 17.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis