HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Samen op weg naar een ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’

Samen op weg naar een ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’ (13-04-2021)

Burgemeester Ada Grootenboer en Annelies van den Hoek, beheerder van verenigingsgebouw ‘Bij de Bron’, ondertekenden op vrijdag 8 april een bruikleenovereenkomst voor een AED in een buitenkast in Den Bommel.

De ondertekening symboliseerde ook de afsluiting van het project ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’. Jan Meinster, lid van de dorpsraad Den Bommel, woonde de ondertekening bij. Met medewerking van de dorpsraad is Den Bommel nu ook ‘hartveilig’ verklaard.

Met het project ‘Hartveilig Goeree-Overflakkee’ zorgen we ervoor dat er op Goeree-Overflakkee een dekkend netwerk van AED’s in buitenkasten is, waarbij (bijna) alle bewoners van het eiland bij hartproblemen binnen 6 minuten geholpen kunnen worden. Met het project hebben we hierin een grote stap gezet.

Wilt u Goeree-Overflakkee nog ‘hartveiliger’ maken?

Volgens cijfers van Nederlandse Hartstichting krijgen iedere week in Nederland ruim 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans om te overleven neemt sterk toe als er binnen 6 minuten iemand ter plekke is die start met reanimeren en een AED gebruikt. Burgemeester Grootenboer: “Daarom zijn niet alleen de AED’s belangrijk, maar ook vrijwilligers die te hulp kunnen schieten als burgerhulpverlener. Zeker in een uitgestrekt gebied als Goeree-Overflakkee. Wilt u een gecertificeerde burgerhulpverlener worden? Kijk dan op www.hartslagNu.nl voor meer informatie. Het kan levens redden!”.

Noodzaak van een compleet overzicht van AED’s in buitenkasten

In samenwerking met Irene Drenth (van BeCare, ook op de foto) is er een overzicht gemaakt van de AED’s op het eiland. Daarnaast zijn AED-eigenaren gevraagd om de AED’s zoveel mogelijk in buitenkasten te plaatsen, zodat ze toegankelijk zijn voor publiek. Deze eigenaren kunnen bedrijven, verenigingen of particulieren zijn. Op de lijst staan zo’n 70 AED’s in buitenkasten die dag en nacht beschikbaar zijn. Zowel in de dorpen als in de buurtschappen is nu 95 procent van de inwoners maximaal 6 minuten verwijderd van een AED in een buitenkast.

Heeft u een AED die wij nog niet in beeld hebben? Meld deze dan aan op www.hartslagNu.nl.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis