HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Parkeren campers, caravans en aanhangwagens

Parkeren campers, caravans en aanhangwagens

Dit item is verlopen op 31-08-2019.
Campers op parkeerplaatsen

Met de zomer in aantocht heeft menige bezitter zijn caravan, kampeerwagen, camper, aanhangwagen of een ander voertuig dat voor recreatie is bedoeld weer uit de schuur gehaald.

Niet langer dan drie dagen  

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) heeft de gemeente Goeree-Overflakkee regels opgesteld voor het parkeren van recreatievoertuigen op de openbare weg (inclusief parkeerplaatsen) in de bebouwde kommen in de gemeente. In het kort komt het er op neer dat het niet is toegestaan om dit soort voertuigen langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. Deze regelgeving is vastgesteld om overlast voor omwonenden te beperken en onevenredig gebruik van de beperkte parkeergelegenheid in de bebouwde kommen te voorkomen. 

Wat kunt u zelf doen? 

Ervaart u (aanhoudende) overlast door een caravan of aanhanger in uw directe omgeving? Bespreek dit dan in de eerste plaats met de eigenaar. Probeer beleefd erop te wijzen dat de situatie door u als erg onprettig wordt ervaren. Komt u er met de eigenaar van de aanhanger of caravan niet uit en staat deze niet op eigen terrein? Dan kunt u de overlast melden. Kijk op www.goeree-overflakkee.nl/meldingen en kies voor ‘melding openbare orde en veiligheid’.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis