HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Opening Innovathuis in Stad aan ‘t Haringvliet

Opening Innovathuis in Stad aan ‘t Haringvliet

Dit item is verlopen op 10-10-2019.
Innovathuis

“Hier staat een trotse wethouder!”

Woorden die Tea Both-Verhoeven vanmorgen uitsprak bij de opening van het Innovathuis in Stad aan ’t Haringvliet. “Dit project past prachtig bij de ambities van Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Samen met ondernemers, onderwijs en inwoners werken we aan een groen, innovatief eiland om trots op te zijn. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat er op het eiland geëxperimenteerd wordt op het gebied van duurzame energie. Want de energie van de toekomst vraagt om innovatieve oplossingen. Daarom is de gemeente partner van Wonen op Flakkee en ondersteunt zij (ook financieel) het initiatief om het Innovathuis te ontwikkelen van harte!”

Het Innovathuis is de eerste Nederlandse waterstofwoning. De woning is uitgerust met een brandstofcel, een elektrolyser en een speciale boiler. Dit duurzame en innovatieve huis is ontwikkeld en gebouwd, samen met alle partners uit de bouwketen, om bewoners en de bouwsector te inspireren.

Naast dit initiatief onderzoeken de bewoners van Stad samen met marktpartijen of de inzet van waterstof cv-ketels, aangesloten op het bestaande gasleidingnet, een goed alternatief voor aardgas is in de veelal oudere woningen in Stad.

In Stad aan t Haringvliet gebeurt dus veel op het gebied van vernieuwing en verduurzaming. Een unieke en bijzondere plek waar ondernemers, overheid en bewoners samenwerken aan bijzondere projecten.

Burgemeester Ada Grootenboer en wethouder Thea Both    Programmamanager Duurzaamheid reik Roeland en wethouder Daan Markwat

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis