HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Openbaar subsidieregister voor Goeree-Overflakkee

Openbaar subsidieregister voor Goeree-Overflakkee

Bij de gemeente Goeree-Overflakkee is vanaf nu een openbaar subsidieregister op de website te vinden. Het register geeft een overzicht van de subsidies die de gemeente in het betreffende jaar heeft verleend. Elk kwartaal wordt het overzicht aangevuld.

Jaarlijks verleent de gemeente verschillende vormen van subsidies. Dat zijn bijvoorbeeld prestatiesubsidies maar ook kernsubsidies en projectsubsidies ter ondersteuning van maatschappelijke activiteiten.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein, Welzijn, Cultuur en Leefbaarheid): “We vinden het belangrijk om transparant te zijn als gemeente, ook in het subsidiebeleid. Inwoners hebben het recht te weten hoe gemeenschapsgeld wordt gebruikt.”

In het register is onder andere de naam van de aanvrager te vinden. Als het gaat om een particulier wordt dit in verband met de privacy met ‘anoniem’ geregistreerd. Ook is te zien waarvoor de subsidie is aangevraagd en hoe hoog het verleende bedrag is. Dat kan overigens achteraf niet precies hetzelfde zijn als het uitgekeerde bedrag, omdat de subsidieaanvragers pas later verantwoording hoeven af te leggen over de besteding.

Het register is tot stand gekomen na een unaniem aangenomen motie van Jan Zwerus van Groep Jan Zwerus in de gemeenteraad.

Meer weten over onze subsidies? Zie www.goeree-overflakkee.nl/subsidie.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis