HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Open Monumentendag 2019 onthult GO-plekken van plezier!

Open Monumentendag 2019 onthult GO-plekken van plezier!

Dit item is verlopen op 15-09-2019.
De speeltuin

Het thema van de Open Monumentendag 2019 is plekken van plezier. Monumenten zijn er niet alleen om naar te kijken, in te wonen of in te werken, maar kunnen ook een plek zijn waar men zich vermaakt. Naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier op Goeree-Overflakkee? Er zijn er genoeg! Denk aan plekken van plezier als de speeltuin de Flipjes in Ouddorp, Het Wapen Van Stellendam, café de Kok in Sommelsdijk, het Meijer Theater in Middelharnis of het Radiomuseum De Stove in Achthuizen.

Eerste deelnemende monumenten

Tijdens Open Monumentendag kun je bijvoorbeeld Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat bezoeken om naar de restauratie van de geschutstoren te kijken. Ook de restauratie van het voormalige raadhuis in Ooltgensplaat kan bezocht worden. Bij het RTM-museum in Ouddorp zijn veel activiteiten rond het thema plekken van plezier. Bijzonder is dat je ook een boottocht over de Grevelingen kan maken. In Dirksland zal een speciale dorpsrondwandeling georganiseerd worden. Veel molens en kerken zijn ook weer open. Dit jaar kan bij een aantal kerken de toren ook beklommen worden.

SchommelenOpening van het programma

De opening van Open Monumentendag is op zaterdag 14 september bij de Menheerse werf en wordt verricht door wethouder Bruggeman. Na de opening organiseert de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee allerlei activiteiten voor ouders en kinderen tot 14 jaar. Het bruist deze dag op de Menheerse Werf!

Ook meedoen met uw monument?

Meldt u zich dan aan bij Mathijs Witte via m.witte@goeree-overflakkee.nl

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis