HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Ontdek de Sint Elisabethsvloed in ons online belevingscentrum!

Ontdek de Sint Elisabethsvloed in ons online belevingscentrum! (29-05-2021)

Dit item is verlopen op 31-08-2021.

600 jaar geleden, op 19 november 1421, vond de Sint Elisabethsvloed plaats in de graafschappen Zeeland en Holland. Een hoge stormvloed brak door de verzwakte dijken en daardoor stroomde het zoute zeewater ver het binnenland in. De vloed had desastreuze gevolgen op de regio. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen hiervan nog zichtbaar.

Ter ere van dit herdenkingsjaar 2021 lanceert het Waterschap Hollandse Delta iets heel bijzonders: een online belevingscentrum over de Sint Elisabethsvloed! Speciaal voor bewoners uit de regio en andere geïnteresseerden. Water kan vriend en vijand zijn. Hoe gaan we hier mee om? Hoe vormen we een toekomstbestendige relatie met het water? En welke rol spelen de waterschappen hierin? In het belevingscentrum nemen ze je aan de hand van de Sint Elisabethsvloed mee in het verleden, het heden en de toekomst van onze relatie met water.

Verleden, heden, toekomst

In de ruimte ‘Verleden’ ontdek je de geschiedenis. Luister naar een radio-uitzending van destijds en beleef de vloed als een bewoner, bekijk de unieke historische kaart en laat je meevoeren door het verhaal van het wiegje van Beatrijs. In de ruimte ‘Heden’ nemen we je mee op ontdekkingsreis in jouw eigen omgeving. Hier kun je waterwandelingen downloaden, meedoen aan geocaching en informatie lezen over waterveiligheid vandaag de dag. Tot slot kun je in de ruimte ‘Toekomst’ zien hoe onderzoek ons helpt om onze omgeving duurzaam, gezond, veilig, schoon en leefbaar te houden. Hoe gaan wij ons beschermen tegen het water en welke innovatieve oplossingen gebruiken we daarbij? Het Waterschap laat het je graag zien!

Kortom: ontdek de Sint Elisabethsvloed en bezoek het online belevingscentrum!

Klik hier om naar het belevingscentrum te gaan

Updates

Het belevingscentrum is mogelijk gemaakt door waterschap Hollandse Delta in samenwerking met waterschap Brabantse Delta, Hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Rivierenland, het Hoogwaterbeschermingsprogramma en Rijkswaterstaat. Ze updaten het belevingscentrum regelmatig. Wil je een seintje krijgen bij updates? Schrijf je dan (via de iPad in de entree in het belevingscentrum) in voor de nieuwsbrief.

Veel plezier in het belevingscentrum!

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis