HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Ondiep water bij buitensluis Oude-Tonge

Ondiep water bij buitensluis Oude-Tonge

De gemeente ontving de afgelopen periode verschillende meldingen van watersporters in Oude-Tonge. Boten blijken bij het in- en uitvaren van de haven aan de grond te lopen, ter hoogte van rode boei OT11.

Weinig waterdiepte

De gewenste waterdiepte in de havenmonding bedraagt 2,1 meter of meer, zoals ook op waterkaarten staat aangegeven. Uit onderzoek blijkt echter dat de waterdiepte bij deze boei ongeveer 1,5 meter is. De haven is door deze beperkte diepte niet bereikbaar voor boten die dieper dan 1,5 meter steken.

Baggeren medio oktober

De zuidwesterstormen van afgelopen winter zorgden, mogelijk in combinatie met gesloten sluisdeuren vanwege corona, voor meer ‘aanlanding’ dan voorzien. Het ondiepe water is onwenselijk en daarom zijn baggerwerkzaamheden nodig. De werkzaamheden voor zowel Oude-Tonge als Ooltgensplaat zijn aanbesteed. De verwachting is dat er vanaf oktober gebaggerd kan worden. Eerder kan helaas niet, omdat bij de havenmondingen sprake is van Natura2000-gebied.

WSV Oude-Tonge is op de hoogte van de situatie. Samen met de watersportvereniging zoekt de gemeente nu mogelijkheden om ook passanten van buiten het eiland over de situatie te informeren. Totdat de baggerwerkzaamheden zijn uitgevoerd, vragen we uw begrip voor de situatie.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis