HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Nu ook digitaal aangifte van geboorte

Nu ook digitaal aangifte van geboorte

Geboorteaangifte

Ouders van een pasgeborene kunnen bij de gemeente Goeree-Overflakkee vanaf nu ook digitaal de geboorte van hun kind aangeven. De vader of moeder hoeft dan niet meer naar het gemeentehuis, maar kan met laptop, tablet of smartphone én internet vanuit huis of ziekenhuis zelf het formulier doorlopen.

Vanaf 1 januari 2020 mogen gemeenten volgens de wet geboorteaangifte ook digitaal aanbieden. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en de beperkte openstelling van het gemeentehuis vond de gemeente het belangrijk om deze digitale dienst snel aan te kunnen bieden.

Alleen wettelijke ouders die bij de geboorte aanwezig zijn geweest kunnen digitaal aangifte doen. Ook is een verklaring van een arts of verloskundige vereist. De vereiste documenten (mogelijk ook erkenningsakte, akte van naamskeuze en verklaring meemoeder) moeten bij het aangifteformulier geüpload worden.

Het blijft natuurlijk ook mogelijk om - met afspraak - in het gemeentehuis zelf geboorteaangifte te doen. Ook blijft gelden dat aangifte binnen drie dagen na geboorte moet zijn gedaan.

Online

Het is mogelijk om bij de gemeente Goeree-Overflakkee veel zaken 24/7 online te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, een afschrift burgerlijke stand en een aangifte van overlijden. Daarbij komt dus nu ook aangifte van geboorte.

Openstelling gemeentehuis

Vanwege de coronacrisis heeft de gemeente vanaf 18 maart de dienstverlening op het gemeentehuis aangepast. Er wordt alleen gewerkt op afspraak en het gemeentehuis is op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur open. Meer informatie is te vinden in ons eerdere nieuwsbericht.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis