HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Naturalisatie acht inwoners Goeree-Overflakkee

Naturalisatie acht inwoners Goeree-Overflakkee

Dit item is verlopen op 04-07-2019.
Naturalisatie acht inwoners

Acht inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee ontvingen op maandag 3 juni 2019 het Bewijs van Nederlanderschap nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman verwelkomde de inwoners en hun familieleden in het gemeentehuis. Onder het genot van een kopje koffie maakten de aanwezigen kennis. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de acht inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Naturalisatieceremonie

Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

Nieuwe mogelijkheden

Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Acht nieuwe Nederlanders

De acht nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Oekraïne, Syrië en Groot-Brittannië  Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de acht inwoners het Bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een Nederlandse vlag voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis