HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Milieustraten Goedereede en Middelharnis vooralsnog vanaf dinsdag 24 maart gesloten

Milieustraten Goedereede en Middelharnis vooralsnog vanaf dinsdag 24 maart gesloten

Afval brengen bij de milieustraat

Update:

30 maart 2020: Milieustraat Middelharnis open op afspraak 

De milieustraat in Middelharnis is vanaf donderdag 2 april weer open, maar alleen op afspraak. Huishoudens kunnen via reiniging@goeree-overflakkee.nl een verzoek doen om langs te komen.

Lees verder


Oorspronkelijk bericht:

De milieustraten van de gemeente Goeree-Overflakkee, in Middelharnis en in Goedereede, zijn met ingang van dinsdag 24 maart gesloten. Dit heeft de gemeente besloten.

Het is té druk op de milieustraten op Goeree-Overflakkee. De gemeente kan de toestroom niet meer goed en veilig stroomlijnen. Daarnaast is geconstateerd dat de getroffen richtlijnen om verspreiding van het virus tegen te gaan, door een groot deel van de bezoekers aan de milieustraten, niet werden gevolgd.

Bewoners lijken de pandemie te gebruiken om hun huis en tuin eens flink op te ruimen. De bezoekersaantallen zijn de afgelopen dagen aanzienlijk hoger dan normaal. Hierdoor ontstonden ongewenste situaties doordat mensen te dicht op elkaar stonden.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Omdat wij de gezondheid van onze inwoners en onze medewerkers belangrijk vinden, hebben wij moeten besluiten om de milieustraten in Goedereede en Middelharnis vanaf dinsdag 24 maart te sluiten. De komende periode gebruiken we om te onderzoeken op welke manier er op een veilige wijze alsnog grof huishoudelijk afval kan worden aangeboden. Dit is ook de wens van de gemeente, we moeten echter de onverantwoorde situatie van de afgelopen dagen zien te voorkomen. Het grotere belang is om verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk tegen te gaan.”

Het huishoudelijk afval blijven we – zoals u van ons gewend bent - ophalen. Ook de glasbakken, PMD-containers (Plastic, Metaal en Drankenkartons) en de ondergrondse restafvalcontainers legen we regelmatig.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis