HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Let op! Blauwalg bij strand Ooltgensplaat en Galathese haven (update 30 juli)

Let op! Blauwalg bij strand Ooltgensplaat en Galathese haven (update 30 juli)

Pas op! Blauwalg

Bij het strandje in Ooltgensplaat is blauwalg geconstateerd. Er is nu ook blauwalg geconstateerd in de Galathese haven in Ooltgensplaat. De gemeente heeft waarschuwingsborden bij het water geplaatst. De komende periode wordt regelmatig gecontroleerd of er nog blauwalg is of niet.

Blauwalgen zijn bacteriƫn. Bij rustig en warm weer kunnen deze soorten in stilstaand water zeer snel groeien. Daardoor ontstaan drijflagen, die giftig kunnen zijn voor mens en dier. Vanzelfsprekend is ook de windrichting van invloed. Blauwalg is te herkennen aan een blauwe of groene gloed over het water.

Advies

Vermijd contact met het water en laat ook huisdieren er niet in zwemmen. Als je in aanraking komt met blauwalgen of als je die bij het zwemmen binnenkrijgt, kun je last krijgen van irritaties aan de ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Ben je in aanraking geweest met blauwalgen? Spoel je dan goed af onder de douche. Bij het ontstaan en aanhouden van klachten is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Officiƫle zwemwaterlocaties

We raden aan om alleen te zwemmen op aangewezen zwemwaterlocaties. Deze zwemwaterlocaties zijn te vinden op www.zwemwater.nl, een gezamenlijke site van waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Op deze website staat ook de actuele zwemwaterkwaliteit vermeld.

Heb je een vermoeden van blauwalg op een andere locatie? Dan vragen wij je om een foto (met vermelding van de exacte locatie) te sturen naar: info@goeree-overflakkee.nl.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis