HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Koning bezoekt Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis

Koning bezoekt Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis (13-04-2021)

Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagochtend 13 april een werkbezoek gebracht aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland in het kader van de gevolgen van de coronapandemie op de ziekenhuiszorg. Ruim een jaar geleden werden de ziekenhuizen geconfronteerd met de opkomst van COVID-19.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een regionaal ziekenhuis dat voorziet in medisch specialistische zorg voor de inwoners van Goeree-Overflakkee, westelijk Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Het ziekenhuis levert onder meer de acute en verloskundige zorg voor de regio en beschikt over 8 bedden voor intensive care. Er werken zo’n duizend medewerkers, onder wie ruim 120 medisch specialisten. In de eerste golf, begin 2020, zijn op de locatie circa honderd COVID-19 patiënten behandeld en sinds september liggen er continu zo’n 15 tot 23 corona-patiënten op de IC- en cohortafdeling samen. De impact van corona is groot en zorgt voor een hoge werkdruk.

Koning Willem-Alexander begon zijn bezoek met een rondleiding, waarbij hij onder meer sprak met verpleegkundigen en een internist van de AOA (Acute Opname Afdeling) waar het afgelopen jaar veel patiënten met verdenking op COVID-19 zijn opgenomen. Vervolgens bezocht de Koning de cohortafdeling waar uitsluitend COVID-patiënten liggen. Aansluitend sprak hij met een aantal verpleegkundigen en een intensivist over hun ervaringen op de Intensive Care afdeling.

Na de rondleiding volgden drie gesprekken over de uitdagingen waar de verschillende teams en medewerkers in het ziekenhuis als gevolg van de uitbraak van COVID-19 mee te maken hebben. Zij vertelden over de impact op hun werkzaamheden, zoals de dagelijkse strijd voor bedden in een overvolle kliniek en de logistieke uitdagingen op het gebied van isolatiekamers en schoonmaak.

Sinds de uitbraak van de coronapandemie heeft Koning Willem-Alexander verschillende werkbezoeken aan ziekenhuizen gebracht.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in (video-)gesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis. Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

Dit is een persbericht van de Rijksvoorlichtingsdienst/het Koninklijk Huis

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis