HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Hulp bij geldproblemen door de coronacrisis

Hulp bij geldproblemen door de coronacrisis

Dit item is verlopen op 29-06-2020.

Kunt u door de coronacrisis uw rekeningen niet meer op tijd betalen? Of maakt u zich zorgen  of u de maandelijkse huur of de boodschappen nog kunt betalen? Vraag dan tijdig om hulp en voorkom financiële problemen!

Deze onzekere tijd kan grote financiële gevolgen hebben. Uw inkomen kan in één klap helemaal of gedeeltelijk verdwenen zijn. Bijvoorbeeld omdat u zzp’er of ondernemer bent, werknemer met een 0-uren-, oproep- of uitzendcontract of (voor de jongeren) omdat een bijbaantje opeens is weggevallen.

Er zijn wel landelijke en gemeentelijke ondersteuningsmogelijkheden (bijvoorbeeld voor ondernemers de Tozo-regeling) maar die regelingen zijn niet voor iedereen. Ook betekent het niet dat u zelf geen actie kan ondernemen om de financiële problemen aan te pakken.  

De coronacrisis raakt iedereen en een grote groep merkt dat ook in de portemonnee. We zien wel dat schuldeisers zich coulanter opstellen. Mensen zijn nu in deze uitzonderlijke tijd heel druk om ‘alle ballen’ hoog te houden”, legt wethouder Berend Jan Bruggeman (Sociaal Domein) uit.

Dat maakt het risico ook groter dat mensen te lang wachten voor ze om hulp vragen. En dat is echt heel jammer, want als we er vroeg bij zijn hoeven schulden niet verder op te lopen. Denk aan afspraken met schuldeisers, aanpassingen in het bestedingspatroon. Hoe langer het duurt, hoe problematischer en hoger vaak de schulden en hoe complexer het is om hulp te regelen.”

Heeft u geldproblemen of dreigt u door deze crisis in financiële nood te komen? Zoek contact met de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente. U vindt op onze website meer informatie over hoe ze u kunnen helpen met bijvoorbeeld budgetcoaching.

Schuldhulpmaatje

Voor de inwoners van Goeree-Overflakkee zijn getrainde ‘Schuldhulpmaatjes’ beschikbaar om mensen met financiële problemen te helpen. Niet door het geven van geld, maar door naast de mensen te gaan staan en oplossingen te zoeken. Speciaal opgeleide vrijwilligers (maatjes) maken samen met de hulpvrager een plan om uit de schulden te komen.

Meer informatie staat bij Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee.

Geldplannen

Het is sowieso goed om uw financiële situatie in beeld te hebben. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een geldplan. De gemeente Goeree-Overflakkee stelt geldplannen van Startpunt Geldzaken beschikbaar aan haar inwoners. Met de geldplannen kunnen inwoners meer uit hun geld halen. De geldplannen worden door het Nibud en partners samengesteld en kunnen geheel anoniem (waardoor de privacy is gewaarborgd) worden gebruikt.

Formulierenbrigade

De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Toch kan het zijn dat u het een beetje lastig vindt. Of u hebt wat hulp in het algemeen nodig bij het ordenen van uw administratie. De formulierenbrigade van Stichting ZIJN kan u daarbij helpen. De medewerkers zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 11.00 uur op nummer 0187- 486540 en via e-mail: t.nieuwpoort@zijngo.nl, h.spoelman@zijngo.nl en g.kieviet@zijngo.nl.

Ook heeft het Nibud speciaal een geldkrant.  samengesteld voor mensen die minder inkomen hebben. Voor jongeren is er ook een speciale editie van de Geldchecker.


Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis