HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Het Krekenstelsel van Goeree-Overflakkee

Het Krekenstelsel van Goeree-Overflakkee

Dit item is verlopen op 26-11-2019.
Watergang op Goeree-Overflakkee

Het landschap van Goeree-Overflakkee kent een rijk krekenstelsel, wat ontstaan is sinds de 3e eeuw voor Christus. Door de eeuwen heen heeft het krekenstelsel onderdeel uitgemaakt van de ontwikkelingsgeschiedenis van het eiland. De kreken hadden hierbij niet alleen een functie in de waterhuishouding of als vaargeul, maar waren ook van directe invloed op de landbouw en de dorpsontwikkeling.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft samen met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, de Provincie Zuid-Holland en het Waterschap Hollandse Delta onderzoek gedaan naar het krekenstelsel van Goeree-Overflakkee. Hierbij is gekeken naar hoe het landschap van Goeree-Overflakkee is ontstaan, wat de functie van de kreken is in relatie met de omgeving, en hoe de aanwezigheid van de kreken kan worden versterkt om bij te dragen aan de dorpsvernieuwing en landschapsbeleving van de huidige samenleving.

Deze inventarisatie en analyse zijn samen met de ideeën voor de toekomst opgenomen in het rapport “Goeree-Overflakkee: kreek in zicht”. Lees meer over het rapport “Goeree-Overflakkee: kreek in zicht”. Wilt u weten waar deze landschapselementen zich bevinden, raadpleeg dan de overzichtskaart.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis