HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Groene Vlag voor drie scholen Goeree-Overflakkee

Groene Vlag voor drie scholen Goeree-Overflakkee

Dit item is verlopen op 07-08-2020.

Drie basisscholen op Goeree-Overflakkee mogen de komende twee jaar zich Eco-School blijven noemen én de bijbehorende Groene Vlag hijsen. Ze slaagden met vlag en wimpel voor de controleronde die om de twee jaar plaatsvindt. 

Het gaat om OBS De Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet, OBS Roxenisse in Melissant en RKbs De Achtsprong in Achthuizen. Alle drie de scholen doen mee aan het Eco-Schoolsprogramma en kregen onlangs een zogeheten ‘audit’, waarbij gekeken is of de school de afgelopen twee jaar voldoende stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Actieve deelname van de leerlingen en ondersteuning vanuit leerkrachten en schoolleiding is hierbij erg belangrijk. 

OBS De Molenvliet ontving vrijdag 10 juli voor de zevende keer de Groene Vlag en het bijbehorende certificaat. Directeur Sabina Smaal is reuzetrots op haar leerlingen, leerkrachten en de betrokken ouders. De Molenvliet doet maar liefst al vijftien jaar mee aan Eco-Schools en is daarmee koploper in Nederland. Een dik applaus voor eenieder.

Molenvliet

Op woensdagochtend 15 juli was het feest op het schoolplein bij OBS Roxenisse. Zij kregen voor de vijfde keer de vlag. Ook deze school laat zien dat onderwerpen als het voorkomen en scheiden van afval de normaalste zaak van de wereld is. Zo hebben ze een Eco-Hoek in de school ingericht, zodat iedereen ziet waar de Eco-Groep binnen de school mee bezig is. Ook is er een mooie schooltuin. Volgend schooljaar willen ze daar verder mee aan de slag.

Roxenisse

Beide scholen kregen uit handen van Coöperatie Deltawind een mooie cheque ter waarde van € 500,-. De Molenvliet gebruikt het geld onder meer om iedere nieuwe leerling een Dopper te geven. Dit scheelt niet alleen in de hoeveelheid afval, maar stimuleert ook het drinken van water.

RKbs De Achtsprong stelt de uitreiking van de vlag nog even uit naar begin volgend schooljaar. De gemeente ondersteunt sinds 2005 scholen die meedoen aan Eco-Schools. Eco-Schools is een internationaal programma dat de school helpt duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs structureel in te bedden binnen het onderwijs. De Groene Vlag is het erkende keurmerk voor Eco-Schools.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis