HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Goeree-Overflakkee ontvangt Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen

Goeree-Overflakkee ontvangt Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen

Dit item is verlopen op 20-06-2019.
uitreiking blauwe vlaggen

Goeree-Overflakkee ontving op donderdag 9 mei 2019 een Platina QualityCoast Award en acht Blauwe Vlaggen. Goeree-Overflakkee ontvangt de award vanwege haar uitzonderlijke prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het eiland behoudt daarmee haar behaalde status van twee jaar geleden. De Blauwe Vlag wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

Gastheer van het landelijke evenement was de gemeente Goeree-Overflakkee. De feestelijke uitreiking vond plaats bij strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Wethouder Tea Both-Verhoeven en loco Commissaris van de Koning Floor Vermeulen onthulden de vlaggen. De uitreiking maakte onderdeel uit van een informatieve dag over het belang van natuur- en mensvriendelijke recreatie en toerisme voor gemeenten, stranden en jachthavens. Na de ceremonie was er een bedrijvenmarkt en kon men deelnemen aan excursies.

Platina QualityCoast Award

Voor het verwerven van de Platina QualityCoast Award is Goeree-Overflakkee aan de hand van ruim honderd criteria beoordeeld. Onder meer op het gebied van toeristisch beleid en beheer, natuur en landschap, milieu en klimaat, cultuur en traditie en gastvrijheid. Een onafhankelijke jury bepaalde uiteindelijk dat Goeree-Overflakkee de onderscheiding kreeg. QualityCoast is ’s werelds grootste programma voor duurzaamheid en kwaliteit voor kustbestemmingen. Goeree-Overflakkee staat dankzij het resultaat in de top vijf wereldwijd.

Blauwe Vlag

Buiten de QualityCoast Award ontving Goeree-Overflakkee maar liefst acht vlaggen. Naast de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous ontvingen de volgende havens op Goeree-Overflakkee een Blauwe Vlag: Jachthaven van Middelharnis, Marina Herkingen, WSV Herkingen, Marina Port Zélande in Ouddorp, WSV Oude-Tonge en WSV Goeree in Ouddorp.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis