HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Goeree-Overflakkee krijgt dagdienst-kazerne

Goeree-Overflakkee krijgt dagdienst-kazerne

Dit item is verlopen op 20-06-2019.
Brandweerwagen den Bommel

In aanvulling op de vijf vrijwillige kazernes in het oosten van de gemeente Goeree-Overflakkee, zal vanaf 1 juli 2019 tijdens kantooruren (07.00 tot 17.00 uur, op maandag tot en met vrijdag) de brandweerkazerne bij Den Bommel naast de vrijwilligers ook door beroepsbrandweerpersoneel worden bemenst. Vier brandweermensen worden gekazerneerd om in het geval van incidenten de brandweerzorg te borgen.

Teruglopende beschikbaarheid brandweervrijwilligers overdag 

De reden hiervoor is dat Goeree-Overflakkee te kampen heeft met teruglopende beschikbaarheid van brandweervrijwilligers tijdens kantooruren. Dit heeft alles te maken met werkgelegenheid in de woonkernen zelf, waardoor vrijwilligers vaak op grotere afstand werken en niet meer beschikbaar zijn binnen gestelde normen. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kan de brandweerzorg op het eiland volledig door vrijwillige brandweermensen worden verzorgd. Voor overdag wordt nu deze aanvullende noodzakelijke oplossing georganiseerd.

Tijdelijke locatie langs N59 

In eerste instantie zullen de vier brandweerlieden met een apart voertuig uitrukken vanaf de kazerne Den Bommel, waar ook het blusvoertuig van de vrijwillige ploeg vandaan vertrekt. Hiervoor wordt tijdelijk een portacabin geplaatst bij de brandweerkazerne. Op korte termijn verhuist de dagdienstploeg naar de grote parkeerplaats aan de Schaapsweg nabij de N59. Hiervandaan rukt de dagdienstploeg binnen een minuut uit om de brandweerzorg te borgen in de gemeente.

Bron: Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis