HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Gemeente geeft steuntje in de rug en betaalt mee aan contributie, sportkleding en muziekinstrumenten

Gemeente geeft steuntje in de rug en betaalt mee aan contributie, sportkleding en muziekinstrumenten (01-09-2016)

Dit item is verlopen op 31-10-2016.

“Ieder kind verdient het om lekker mee te kunnen doen”

Het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur is een voorziening van de gemeente Goeree-Overflakkee. Vanaf 1 september kunnen ouders met thuiswonende kinderen van 0 tot 18 jaar zich aanmelden voor een bijdrage uit het fonds. Er is een bedrag beschikbaar van € 250,- per persoon, per jaar. Dit bedrag mag voor maximaal € 150,- worden besteed aan contributie en voor maximaal € 100,- aan materiaalkosten, zoals bijvoorbeeld sportkleding of de aanschaf van een muziekinstrument.

Wie komt er in aanmerking voor deze regeling?

Gezinnen die moeite hebben met rondkomen en een inkomen hebben dat niet hoger is dan 125% van het minimumloon, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugd participatiefonds Sport en Cultuur. Wie zeker wilt weten of het gezin gebruik kan maken van de regeling, vult de zogenaamde ‘beslisboom’ in via www.goeree-overflakkee.nl/meedoen. Via deze webpagina kan ook de aanvraag voor een financiële bijdrage worden ingediend bij de gemeente.

Lekker mee (kunnen) doen is belangrijk!

Wethouder De Jong is blij met deze ontwikkeling: “In de zogenaamde minima-gezinnen staan sport en culturele activiteiten niet bovenaan het lijstje bij het verdelen van het inkomende geld. Kinderen lopen daardoor kansen mis die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Met het Jeugd participatiefonds hoopt de gemeente te bereiken dat er meer kinderen gaan sporten of zich cultureel gaan ontwikkelen, want dat je lekker mee kan doen, dat is belangrijk!”

Meer informatie

Heeft u vragen over het Jeugdparticipatiefonds Sport en Cultuur, dan kunt u bellen naar de gemeente via 14 0187, keuze 1 Sociaal Meldpunt  of een e-mail sturen naar info@goeree-overflakkee.nl.

Aanvraagformulier:

Let op: dit formulier moet digitaal worden ondertekend via DigiD. Houdt daarom uw DigiD inloggegevens bij de hand!

Gemeentehuis

Openingstijden

Maandag en vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Dinsdag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Donderdagavond:
18.00 tot 20.00 uur

Eerste zaterdag van de maand:
09.00 tot 11.00 uur

Naar het gemeentehuis?
Maak eerst een afspraak!

Contact

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (geen extra nul of netnummer ervoor)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12:00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40, Middelharnis

Meer contactinformatie