HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Eerste laadlantaarn op Goeree-Overflakkee

Eerste laadlantaarn op Goeree-Overflakkee

Dit item is verlopen op 07-02-2020.
Goeree-Overflakkee gaat voor duurzaamheid

Duurzaamheid zit inmiddels in het DNA van de gemeente Goeree-Overflakkee. Onderdeel daarvan is duurzame mobiliteit. De gemeente geeft het goede voorbeeld door haar wagenpark stapsgewijs te verduurzamen. Ook het aantal particuliere elektrische auto’s groeit en daarmee ook de vraag naar oplaadpunten. Het elektrisch oplaadnetwerk van de gemeente bestaat inmiddels uit zo’n 50 punten, verspreidt over het hele eiland.

Laadlantaarnpaal in HerkingenHerkingen heeft sinds september 2019 een openbaar oplaadpunt en dat is meteen een unieke: bij de haven in Herkingen staat een laadlantaarn. De eerste laadpaal op Goeree-Overflakkee waarop een lichtmast is aangebracht. Een slimme, innovatieve oplossing waarbij de openbare ruimte nauwelijks wordt aangetast. Bovendien past dit laadpunt bij de visie van de gemeente, de stroom uit de laadpaal is 100% groen. Wethouder Tea Both is blij dat er nu ook in Herkingen een invulling is gegeven aan de behoefde van een openbaar oplaadpunt: “Én hiermee zijn we weer een stapje verder richting een duurzame gemeente!”

Op de foto van links naar rechts. Els Wegman (Gemeente Goeree-Overflakkee), André van Beek (Dorpsraad Herkingen) en wethouder Tea Both (Gemeente Goeree-Overflakkee)
 

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op:

Maandag t/m donderdag:
08.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:
08.00 tot 12.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis