HOME  |  Overzicht nieuwsberichten  |  Denkt uw organisatie mee over het sportbeleid op Goeree-Overflakkee?

Denkt uw organisatie mee over het sportbeleid op Goeree-Overflakkee? (08-12-2020)

Dit item is verlopen op 08-01-2021.

Gezondheid en beweging gaan hand in hand. Juist nu we vanwege de coronamaatregelen ons huis minder vaak uitkomen, ligt de vraag ‘Hoe bewegen we voldoende?’ onder een vergrootglas.

Het is belangrijk dat iedereen op Goeree-Overflakkee met plezier kan sporten en bewegen. Als gemeente willen we ook dat meer mensen in beweging komen. Daarom heeft de gemeenteraad wensen voor het sportbeleid vastgesteld. De belangrijkste thema’s zijn: 

  • Een goede start (kinderen kunnen goed bewegen en weten wat een gezonde leefstijl is)
  • Vitale senioren (gezonde en actieve 50-plussers)
  • Niemand buitenspel (iedere inwoner moet kunnen sporten)
  • Vitaal verenigingsleven (sterke verenigingen met toekomstperspectief)
  • Een omgeving die uitnodigt tot bewegen (openbare ruimte waar veilig gesport en gespeeld kan worden)

Hoe ziet u dat? Wat vindt u belangrijk voor het sportbeleid op Goeree-Overflakkee? Welke mogelijkheden ziet u voor sport of bewegen in de gemeente?

Wilt u met ons samenwerken?

De wensen voor het sportbeleid zijn vastgesteld. Nu is het belangrijk dat de wensen worden omgezet in concrete acties. Als gemeente hebben we daar de lokale partijen voor nodig. Dat zijn natuurlijk de sportverenigingen, maar ook de overige sportaanbieders, zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs en overige maatschappelijk betrokken organisaties. Juist door samen te werken, bereiken we meer. Wilt u meedenken over het sportbeleid en brainstormen over het uitvoeren hiervan?

Hoe meld ik me aan?

Maatschappelijk betrokken organisaties die mee willen denken, kunnen contact opnemen met Dennis Zwarts via het telefoonnummer 14 0187 of door een e-mail te sturen aan d.zwarts@goeree-overflakkee.nl.

Sportverenigingen kunnen hun mening geven, door de enquête over het sportbeleid in te vullen via www.goeree-overflakkee.nl/enquete-sportverenigingen. U kunt de enquête tot en met donderdag 24 december 2020 invullen.

Wat doen we met de uitkomsten van de enquête?

De resultaten van de enquête delen we met alle betrokkenen. Vervolgens worden er werkgroepen gevormd, om gezamenlijk de schouders onder de wensen en de daarbij behorende acties voor de komende jaren te zetten.

Afspraak maken

Contactformulier

Telefoon 14 0187 (alternatief: +31 187 475555)

De gemeente is telefonisch
bereikbaar op
maandag t/m vrijdag
van 08.00 tot 17.00 uur

Adressen

Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis

Postbus 1
3240 AA Middelharnis

Locatie raadsvergaderingen:
Bestuurscentrum Het Rondeel
Dwarsweg 40
3241 LB Middelharnis